Паркетна дошка в інтер'єрі: естетична сторона

Паркетна дошка в інтер'єрі: естетична сторона фото основне

Паркетна дошка в інтер'єрі: естетична сторона

Облаштування квартири чи будинку – завдання нелегке. На створення інтер'єру, що задовольняє запити всіх мешканців, може піти багато часу та сил. Необхідно приділити увагу кожній деталі. Велике значення має покриття для підлоги. Цей елемент інтер'єру відіграє важливу роль. Слід вибрати такий матеріал, по якому приємно ходити, і за яким легко доглядати.

Сьогодні існує безліч варіантів підлогового покриття для дому, але найоптимальніший – паркетна дошка. Цей вид настилу давно вже зарекомендував себе як довговічне, надійне та якісне покриття для будь-якого приміщення: вітальні, кухні, спальні чи коридору. Паркетна дошка в інтер'єрі – безпрограшний варіант, який радуватиме вас протягом багатьох років. Це класика, яка ніколи не вийде із моди.

Типи деревини для паркетної дошки в інтер'єрі

паркетна дошка в інтер'єріСьогодні покупцям надано величезний вибір паркетної дошки, виготовленої із різноманітної деревини. Вибір того чи іншого варіанту залежить від інтер'єру кімнат, де підлога буде використана. Завдяки широкому розмаїттю матеріалів і кольорів навіть прискіплива людина зможе підібрати відповідне покриття для підлоги. Розглянемо основні види деревини, що використовуються для виробництва паркетної дошки:

  • Дуб. Цей матеріал відрізняється міцністю та довговічністю. Паркетна дошка в інтер'єрі, виготовлена з дуба, виглядає солідно та багато. Це хороший варіант для тих, хто надає перевагу класичним рішенням в оформленні приміщень. Дубовий паркет в інтер'єрі виглядає благородно. Плюс покриття з дуба також полягає в тому, що воно добре тонується. Також можна висвітлити дубові дошки. Паркет вибілений дуб в інтер'єрі виглядає незвичайно. Якщо дизайн приміщення виконаний в темних тонах, можна зістарити й затемнити дошки. Але якщо ви надаєте перевагу натуральним відтінкам, можна обійтися без таких маніпуляцій.
  • Ясен. Паркет ясен в інтер'єрі виглядає не менш виграшно, порівняно з дубовими дошками. Цей матеріал такий самий міцний і надійний. Різноманітність відтінків і малюнків дозволяє використовувати це покриття для облаштування різних приміщень. Паркетна дошка в сучасному інтер'єрі, виготовлена з ясена, додасть затишку та краси будь-якій кімнаті. Вона підходить як для квартири, так і для офісу. Широкий спектр відтінків дозволяє використовувати дошки з ясена для безлічі інтер'єрних рішень.
  • Горіх. Дошки для підлоги, виготовлені з горіха, також цілком обґрунтовано мають популярність у дизайнерів та їхніх клієнтів. Залежно від того, в якій частині світу виросло дерево, яке використовується для виготовлення паркету, розрізняють американський та європейський горіх. Цей матеріал міцний та довговічний, а також простий в експлуатації. Паркет горіх в інтер'єрі виглядає цікаво завдяки різноманітності відтінків та малюнків. При правильному догляді дошки горіхів прослужать не один десяток років. Таке покриття для підлоги підходить для використання в різних приміщеннях, наприклад, в інтер'єрі кухні.

Класична паркетна дошка в інтер'єрі також може бути виготовлена з берези, вишні, бука, клена або більше екзотичних матеріалів, наприклад, іроко, мербау, тику або тигрового дерева.

Поєднання стилю інтер'єру з паркетною дошкою

паркетна дошка в сучасному інтер'єріУ сучасному інтер'єрі можуть поєднуватись різні елементи декору. Але якщо ви хочете дотримуватися певного стилю, варто дотримуватися деяких правил. Наприклад, при створенні класичного інтер'єру підійде покриття з дуба. Дубові паркетні дошки виглядатимуть солідно та ґрунтовно, адже класика завжди в моді.

У стилі прованс застосовується паркетна дошка вибілений дуб в інтер'єрі. Вона чудово поєднуватиметься з квітковим орнаментом фіранок, диванних подушок, а також з іншими елементами декору, наприклад, картинами або фото в білих рамках на стінах.

Для урбаністичного стилю лофт підійде покриття для підлоги в сірих тонах, наприклад, трисмугова дошка, виготовлена з дуба. Для любителів мінімалізму в інтер'єрі найкраще використовувати світлі дошки, виготовлені з ясена. У такому разі кімната здаватиметься більш просторою та вільною.

Вибір паркетної дошки з урахуванням особливостей приміщення

Не тільки загальний стиль оселі чи офісу має значення при виборі покриття для підлоги. У салоні дверей та підлоги Albero підкажуть, як вибрати паркетну дошку, виходячи з розміру кімнати, освітлення, рівня вологості та інших факторів. Для ванної кімнати або кухні, наприклад, варто підібрати вологостійке покриття з тику або мербау. Паркет, виготовлений із таких порід дерева, більш стійкий до зміни вологості. Якщо кімната невелика або занадто темна, краще вибирати підлогове покриття світлих відтінків. Для таких випадків підійде біла деревина або світлі породи дерева: береза, ясен, клен. Варіантів дуже багато, все залежить від кінцевої мети та вашої фантазії.


Вам також може бути цікаво