Вінілова підлога: стильний та практичний вибір для будь-якого приміщення

Вінілова підлога: стильний та практичний вибір для будь-якого приміщення фото основне

Люди, які збираються робити ремонт, цікавляться, як вибрати вінілову підлогу. І це закономірно, адже цей вид підлогового покриття в останні роки став особливо популярним. Він представлений у широкому діапазоні дизайнів і текстур, які можуть імітувати дерево, камінь, плитку та інші матеріали. Це дає змогу створювати різноманітні стилі інтер'єру, від класичного до сучасного. Вінілова підлога характеризується легкістю в догляді, міцністю і довговічністю. Вона забезпечує гарну звуко- і теплоізоляцію. Доступна ціна порівняно з деревом або натуральним каменем робить її привабливою для широкого кола споживачів.

Як вибрати вінілову підлогу з урахуванням її особливостей

як вибрати вінілову підлогуМіцна і стійка до пошкоджень вінілова підлога являє собою покриття, виготовлене з сучасного пластмасового матеріалу. Він може мати вигляд листів або плитки, які виконані в широкій колірній палітрі. Складається з низки шарів:

  • верхній – стійка до стирання поверхня, виготовлена з поліуретану, що захищає покриття від плям, подряпин та інших пошкоджень;
  • декоративний – на ньому видруковані текстура і дизайн, що імітують натуральні матеріали;
  • основа – розповідаючи про те, як вибрати вінілову підлогу, потрібно обов'язково порадити звернути увагу саме на цей шар, оскільки він забезпечує міцність і стабільність покриття;
  • звукоізоляція – додатковий шар, що відповідає за тиху ходьбу.

На відміну від керамічної плитки або ламінату, вінілове покриття приємне на дотик і не так швидко остигає, що більш комфортно для ніг.

Застосування в різних приміщеннях

Матеріал підходить для вітальні, спальні, кухні, дитячої та інших кімнат. Він часто використовується в комерційних приміщеннях як практичне і стильне підлогове покриття. Розберемося, як вибрати вініловий ламінат для дому або офісу.

як вибрати вініловий ламінатТака підлога ідеально підходить для встановлення у ванних кімнатах або в туалеті, де вологість може бути підвищеною. Він має гарну водостійкість, довго зберігає привабливість. На поверхні не утворюються цвіль, грибок та інші шкідливі мікроорганізми. Матеріал легко очищається від забруднень і швидко сохне.

Таке підлогове покриття підходить і для кухні. Воно без проблем витримує серйозні механічні навантаження, забезпечує кімнаті практичність, функціональність, стильний зовнішній вигляд.

Вінілова підлога для дитячої кімнати – ідеальний вибір. Вона має амортизуючу поверхню, яка пом'якшує удари та падіння. Вінілові плитки або рулонний матеріал укладаються без стиків, що виключає наявність гострих країв або деталей, що виступають.

Таку підлогу можна використовувати для спальні. Вона має гарну звукоізоляцію, що дає змогу знизити передачу звуків між поверхами та приміщеннями. На відміну від килимових покриттів, не притягує пил і не утримує алергени, підходить для людей, схильних до алергічних реакцій.

Говорячи про те, як вибрати вінілову плитку, не можна не згадати, що вона підходить для комерційних приміщень. Покриття міцне, зручне в догляді та має естетичний вигляд. Вінілову підлогу з антибактеріальними властивостями часто використовують у медичних установах, де особливо важливі чистота і безпека.

Рекомендації щодо вибору

як вибрати вінілову плиткуУ салоні дверей і підлоги Albero в широкому асортименті представлено вінілове покриття на підлогу – що вибрати з усього цього розмаїття, вирішувати тільки вам. Важливо визначитися з тим, які види матеріалу існують, вивчити відгуки про них.

Прості рекомендації про те, як вибрати кварц-вініл:

  1. Для приміщень з високим рівнем вологості краще купувати листовий матеріал, він більш стійкий до впливу води.
  2. Для приміщень з великою прохідністю підійдуть вінілові плитки. Вони більш зручні в процесі укладання і заміни.
  3. Щоб експлуатувати підлогове покриття багато років, віддавайте перевагу товстому покриттю, щоб забезпечити стійкість до стирання.
  4. Для кімнат, де проживатимуть люди, купуйте вінілову підлогу, яка відповідає стандартам екологічної безпеки та не містить шкідливих хімічних речовин.
  5. Обирайте вінілову підлогу з системою "клік" або самоклейними планками, що полегшить встановлення, заощадить час і кошти на професійне укладання.

Якщо ви вирішили використовувати як підлогове покриття кварц-вініл, який вибрати варіант також визначилися, не забудьте перевірити наявність гарантії від виробника та сертифікатів, що підтверджують якість і безпеку продукції.

Дотримуючись цих рекомендацій, легко зрозуміти, яку кварцвінілову плитку вибрати, щоб вона відповідала потребам і стилю інтер'єру, забезпечувала комфортне та безпечне проживання.

Тепер ви знаєте, який кварц-вініл вибрати. Залишилося підкреслити, що якісний матеріал дасть змогу створити стильний і оригінальний інтер'єр у будь-якому приміщенні. Завдяки високій зносостійкості та стійкості до пошкоджень, кварц-вініл надійний і довговічний, збереже свій привабливий зовнішній вигляд протягом багатьох років.


Вам також може бути цікаво