Як вибрати двері з найкращою шумоізоляцією

Як вибрати двері з найкращою шумоізоляцією фото основне

Шум – постійний супутник сучасного міста. Безперервні потоки приватного та громадського транспорту, галасливі сусіди, акустичні системи та домашні кінотеатри, робота засобів виробництва… Відтак, вхідні двері з покращеною звукоізоляцією стають предметом необхідності для будь-якої квартири, офісу чи кабінету. Про те як вибрати конструкцію з найкращою звукоізоляцією і піде мова далі.

Що таке шумоізоляція дверей, від якого шуму захищає

Звуко- або шумоізоляція дверей – технологія, спрямована на зменшення звукопроникності ззовні. Це також і властивість самого виробу опиратись проникненню звукових хвиль. Щоб забезпечити своїм дверним конструкціям таку, виробники підбирають відповідні звукопоглинаючі матеріали для своїх виробів, доповнюють їх додатковими захисними елементами.

Хоча звукові хвилі мають змогу розповсюджуватися в різних середовищах, для приміщень актуальні два типи шуму.

  1. Повітряний – розмова людей, звуки домашніх тварин, хвилі від роботи різноманітних пристроїв, зокрема музичного центру, радіо, телевізора. Переважає в офісах, торгових центрах, місцях скупчення людей та в житлових приміщеннях. 

  2.  Структурний – виникає під час певної побутової чи професійної роботи, зокрема й під час ремонтних робіт, перестановки меблів тощо. Такий тип шуму переважає на складах, виробничих підприємствах, а також в житлових будинках.

Дверні конструкції зі звукоізоляцією здатні чудово захищати від повітряних шумів та від деяких структурних, однак гарантувати захист від ударних звуків вони не можуть. 

Конструктивні особливості шумоізоляційних дверей

Захист від сторонніх звуків стає можливим завдяки конструкції дверей. Складовою, на яку в першу чергу покупець повинен звернути увагу, є наповнення, тобто те, що вміщується всередину полотна і коробки. Звісно, не менш важливим є й матеріал конструкції.

Чим товстіша дверна конструкція, тим краще вона буде захищати від звуків. Хороший показник для дверного полотна – 80 см і більше.

Кращою буде звукоізоляція дверей, якщо використовувати додаткові елементи.

  1. Ущільнювачі. Це неширокі гумові смужки, що приклеюються на полотні і на корбці.

  2. Поріг. Доволі стандартний елемент, який, між тим, відрізняється хорошою ефективністю. Його основна функція – максимально щільно закрити щілину між дверним полотном та підлогою. Все частіше виробники пропонують моделі з магнітними поріжками.

  3. Рейка-магніт. Малопомітний елемент, що монтується в підлогове покриття. Забезпечує більш щільне прилягання полотна до коробки та підлоги завдяки магнітному притягуванні.

Крім цього, не варто забувати і про відкоси. Хоча більшість господарів виконують їх задля естетичного вигляду, проте вони також попереджають проникнення звукових хвиль через щілину між коробкою та дверним отвором, а отже, покращують знешумлення дверей.

Наповнення

Звукоізоляційні наповнювачі відрізняються не тільки за своїм виглядом і товщиною, але й ціною та ефективністю. Вкажемо найпопулярніші наповнювачі та їхні особливості.

Мінеральна вата. В металевих дверних конструкціях використовують найчастіше. Матеріал містить силікати та відноситься до екологічних. Не горить та не виділяє токсичних речовин під час нагрівання. Завдяки волокнистій структурі добре поглинає звук.

Поліуренат. Технологія виробництва передбачає появу великої кількості комірок матеріалу. Усі вони заповнені повітрям. Це і є головний секрет хорошої шумоізоляції.

Гофрокартон. По суті, це тришаровий картон. Основними його перевагами є невелика вага та доступна ціна. Тому цей матеріал охоче використовується для бюджетних моделей. Оскільки матеріал легкий, шумка дверей (знешумлення) виконується дуже швидко.

Ізолон. Синтетичний матеріал, що виготовляється шляхом спінювання поліетилену. Матеріал продається з різними варіантами товщини, а тому може використовуватись для захисту різних дверних конструкцій.

Пінофол. Дуже схожий за своєю структурою на попередній матеріал, але з двох боків доповнюється фольгованим шаром. Завдяки цьому пропускати повітря ще важче.

Найкращою буде шумоізоляція вхідних дверей, якщо поєднати кілька шарів різних наповнювачів. Наприклад, в одну конструкцію помістити пінобетон, фольгований шар, ізолон, пінополіуретан.

Як підібрати двері з шумоізоляцією для різних приміщень

Як вибрати вхідні двері в квартиру з шумоізоляці? Відповідь проста: звертайте увагу на маркування.

Для зручності вибору дверей відповідно до їхньої здатності протистояти звуку, їх поділяють на класи.

  • перший – здатен зменшувати сторонні звуки приблизно на 20-26 децибел, найчастіше встановлюються на складах;

  • другий – зменшує звук на 26-32 децибел, чудово підходить для офісних приміщень;

  • третій – здатні зменшити звук на 30-32 децибела, а тому найчастіше встановлюються в приватних будинках та квартирах.

Якщо цікавитесь як вибрати вхідні двері з шумоізоляцією, звертайте увагу і на літери на упаковці. Їх визначають та вказують самі виробни, щоб дати зрозуміти покупцю, який рівень звукоізоляції має конкретна модель.

  • A – літера вказує на найвищий рівень захисту від шуму, такі дверні конструкції вважаються найбільш якісними та дорогими;

  • B – звукоізоляційні якості доволі хороші, а тому не вагаючись ці двері можна встановлювати в будь-яку квартиру чи приватний будинок;

  • C – показники середні, двері відносяться до бюджетних моделей;

  • D – базовий звукоізоляційний захист відсутній, через двері буде проходити шум, однак, товсте полотно може заважати проходженню звукових хвиль;

  • E – конструкція зовсім немає ніякого захисту від сторонніх звуків, а тому встановлювати її в офісі чи в житлових приміщеннях не рекомендується.

Якщо ж думаєте, як вибрати вхідні двері з гарною шумоізоляцією, поцікавтесь акустичними конструкціями. Їх відносять в окрему категорію. Здебільшого їх виготовляють на замовлення. Вони мають складну структуру, вміщують різні типи матеріалів та забезпечують найкращий рівень захисту від звуків. Щоб досягти хороших результатів, виробники таких дверей додатково захищають ще й коробку та поріг. Встановлюються акустичні двері, зокрема, в студіях звукозапису, в операційних.

Виробники дверей із шумоізоляцією

Купуючи вхідні двері для свого помешкання чи офісу, краще обирати серед перевірених виробників, які можуть показати сертифікати та надають гарантію на свої вироби.

Страж

На вітчизняному ринку ця одеська компанія працює вже понад 17 років. За цей період встигла заробити репутацію відповідального виробника та надійного партнера.

В каталозі дверей Страж найрізноманітніші моделі від бюджетного до преміум сегменту. Щоб шумоізоляція міжкімнатних дверей чи вхідних була хорошою, виробник наповнює полотно мінеральною ватою.

Конструкція кожної моделі максимально продумана, що сприяє додатковому захисту від холоду за стороннього звуку. Кожна модель доповнюється пристроєм прижиму дверного полотна. Більшість лінійок бренду вирізняются наявністю триконтурного периметру ущільнювачів.

Булат

Також мінеральну вату в якості основного звуко- та теплоізолюючого матеріалу використовує фабрика “Булат”. 

Комплектуючі та матеріали компанія закуповує в зарубіжних постачальників, що додає впевненості в якості кінцевого продукту. Додатковим елементом полотна є фольговані утеплювачі, що також позитивно впливає на шумоізоляцію. Кожна модель доповнюється двома контурами ущільнення. 

В каталозі “Булат” представлені моделі з різним дизайном та технологією виготовлення.

Rodos

Повний цикл виробництва дає змогу компанії Rodos постачати на ринок якісні дверні конструкції із хорошими тепло- та звукоізоляційними характеристиками. Як і два попередні, цей виробник для своїх виробів обрав наповненням мінеральну вату. Додатковий захист забезпечується завдяки ущільнювачам німецького виробництва Shlegel.

Усе обладнання, а також значна частина матеріалів для фабрики Родос закуплені в Італії та Німеччині.

Поради щодо вибору

Вибираючи якісні двері з шумоізоляцією, варто враховувати наступні поради.

  1. Хорошу звукоізоляцію забезпечують такі наповнювачі, як пінополістирол, мінеральна вата.

  2. Монолітні конструкції гірше захищають від шуму, ніж конструкції, що складаються із кількох шарів.

  3. Краще віддавати перевагу моделям, де використовуються саме дверні, а не універсальні ущільнювачі.

  4. Дверні конструкції із скляними вставками легше проводять звукові хвилі, аніж глухі полотна. Виключенням можна назвати моделі, де встановлені скляні блоки із товщиною понад 8 мм.

  5. Чим більше отворів в полотні (вічко, замок т.д.), тим більша ймовірність потрапляння сторонніх звуків.

  6. Внутрішній матеріал повинен залишатись внутрішнім, його не повинно бути видно через жодні щілини.

  7. Щілина між підлогою та полотном не повинна бути більшою, ніж 5 мм. В іншому разі варто докупити ще поріжок.

  8. Не завжди кількість ущільнювачів тотожна хорошому захисту. Увагу варто звертати на якість використаних матеріалів та їхню здатність до герметизації.

В інтернет-магазині “Альберо” можна купити якісні вхідні двері з відмінною шумоізоляцією. Вони утеплюються мінеральною ватою та мають по кілька контурів ущільнення, додаткові елементи захисту від звуку та холоду.

Для якісної звукоізоляції варто подбати і про правильне встановлення дверних конструкцій, запінити щілини в дверному отворі та зробити відкоси.


Вам також може бути цікаво