Вибір вінілової підлоги для кухні: як поєднати практичність та естетику

Вибір вінілової підлоги для кухні: як поєднати практичність та естетику фото основне

Покриття для підлоги в будинку або квартирі – це не просто поверхня, по якій можна ходити та розміщувати на ній предмети меблів. Це важливий елемент інтер'єру, який багато в чому визначає вигляд приміщення і допомагає створити в ньому певну атмосферу. Тому вибір вінілової підлоги для кухні – це відповідальний етап процесу ремонту, в ході здійснення якого важливо врахувати такі чинники як практичність, зручність експлуатації та естетику даного елемента інтер'єру.

Що таке вінілове покриття?

Сучасні вінілові підлоги є багатошаровим матеріалом, зробленим шляхом пресування при високих температурах. Покриття складається з:

  • підкладки, виготовленої з ПВХ, яка пом'якшує вібрацію від кроків та забезпечує шумопоглинання;
  • шару армованого скловолокна, який забезпечує стабільність, що зміцнює та перешкоджає деформації;
  • шару із суміші пластифікатора та кварцової крихти, який виступає міцною, довговічною основою для всього покриття;
  • вінілового шару, стійкого до дії сонячних променів. Він може мати декоративний малюнок, текстуру під камінь, деревину, шкіру тощо;
  • захисного поліуретанового шару, який запобігає виникненню механічних пошкоджень, створює бар'єр від впливу побутової хімії, роблячи догляд за вініловою підлогою для кухні простим та комфортним.

Завдяки своїй багатошаровій структурі вінілові підлоги відрізняються високою міцністю, довговічністю та водостійкістю. Особливою популярністю користуються італійські вінілові підлоги, які давно зарекомендували себе як стійке та якісне покриття.

вибір вінілової підлоги для кухні

Основні переваги

Завдяки своїй універсальності, практичності та довговічності вінілові покриття мають велику популярність. Переваги вінілової підлоги для кухні полягають у таких якостях цього покриття, як:

  1. Міцність. Матеріал здатний витримувати значні навантаження протягом тривалого проміжку часу без втрати своєї первісної структури та зовнішнього вигляду.
  2. Несприйнятливість до барвників. Навіть при інтенсивному використанні кольорових та білих вінілових підлог у приміщеннях з високим рівнем прохідності вінілове покриття зберігає первісний вигляд.
  3. Стійкість до дії вологи. Важлива якість покриття в кухні, де частий контакт з водою неминучий.

як вибрати вінілову підлогу на кухню

Крім цього, до переваг вінілових підлог можна сміливо віднести різноманітність стилів і дизайнів, що дає змогу створювати унікальні простори та інтер'єри. Естетика вінілової підлоги приваблює сучасних дизайнерів і дозволяє їм втілювати в життя найсміливіші ідеї. Вінілове покриття для підлоги – це чудовий компроміс між практичним кахлем, красивим ковроліном та естетичним паркетом. Вініл коштує дешевше за паркетну дошку, набагато тепліший за керамічну плитку, простіший у догляді, ніж паркет, ламінат і ковролін, забезпечує хорошу теплоізоляцію.

Як і будь-яке покриття, вінілові підлоги мають свої мінуси. До них можна віднести необхідність ґрунтовної підготовки перед монтажем, наявність у складі штучних матеріалів, виникнення дефектів при контакті з гумою (сліди чорного кольору). Враховуючи всі плюси та мінуси вінілової підлоги для кухні, ви обов'язково зможете зробити правильний вибір.

вінілова підлога для кухні як вибрати

Яку підлогу вибрати: види

Вибираючи покриття і замислюючись про те, як вибрати вінілову підлогу на кухню, потрібно насамперед вивчити види цього матеріалу. Він може бути досить жорстким або цілком еластичним, мати різні габарити та конструктивні особливості, які зумовлюють спосіб укладання та ступінь зносостійкості. Так, за типом та розмірами вінілове покриття може випускатися у форматі рулонів, вінілової плитки з фаскою та у вигляді панелей. Спосіб монтажу може бути замковим типу шип-паз та з установкою на клей.

Завдяки зручності та простоті монтажу найбільш популярними вважають вінілові підлоги з типом з'єднання «в замок». Монтаж такого покриття під силу навіть недосвідченій людині, а кріплення типу шип-паз швидко та надійно поєднує між собою елементи. Головна вимога, якої необхідно дотримуватися при укладанні вінілової підлоги, - основа під покриття повинна бути ідеально рівною.

переваги вінілової підлоги для кухні

За класом міцності, зносостійкості та можливості витримувати навантаження, а також протистояти деформаціям варіанти вінілових підлог для кухні поділяються на такі класи:

  • покриття побутового призначення, яке прослужить до 10 років і призначене для приміщень з низькою інтенсивністю пересування;
  • матеріал напівкомерційного призначення із гарантованим періодом служби до 15 років, призначений для приміщень з високою прохідністю;
  • спеціальне міцне покриття, яке призначене для використання у виробничих приміщеннях та спортивних залах.

Якщо ви хочете купити вінілову підлогу для кухні, але як вибрати – не знаєте, можна звернутися за порадою до фахівців. Досвідчені менеджери інтернет-магазину Альберо допоможуть вам зробити правильний вибір і підкажуть, як правильно виконати монтаж.

Як виконується монтаж?

Правила укладання вінілової підлоги із замковим типом кріплення в цілому схожий на укладання ламінату. Завдяки таким якостям як гнучкість та пластичність покриття може укладатися на будь-яку поверхню, включаючи бетон, фанеру або OSB-плити, керамічну плитку. Процес укладання складається з таких етапів як підготовка основи, очищення його від забруднень і власне укладання, яке рекомендується здійснювати при температурі не нижче 18 градусів.


Вам також може бути цікаво