Шумоізоляція міжкімнатних дверей: детальна інструкція від вибору полотна до правильного монтажу

Шумоізоляція міжкімнатних дверей: детальна інструкція від вибору полотна до правильного монтажу фото основне

Звукоізоляція міжкімнатних дверей – важлива процедура, яка забезпечить усунення зайвих шумів та забезпечить максимальну тишу та спокій у будь-якій частині квартири. Проблема надто високої проникності звуків часто зустрічається в багатоквартирних будинках, де товщина стін не дозволяє зберегти достатній рівень конфіденційності. Сусіди, які цілодобово роблять ремонт, звуки ліфта – все це може стати джерелом роздратування. Саме тому шумоізоляція міжкімнатних дверей стає необхідним кроком для всіх, хто дбає про свій комфорт.

Як правильно вибрати дверне полотно?

Розглядаючи варіанти в каталозі інтернет-магазину Albero, рекомендується звернути увагу, з якого матеріалу виконаний внутрішній звукоізолюючий наповнювач. Фахівці розрізняють такі види:

  1. Мінеральна вата. Ідеально затримує звук гучністю до 40 дБ. Відрізняється тривалим експлуатаційним терміном, стійка до займання і не містить у собі токсичних елементів, які можуть бути шкідливими для здоров'я людини. У випадку взаємодії з водою може зменшитися у розмірах. Перед покупкою дверей в кімнату з таким наповнювачем важливо переконатися в їхній відмінній герметичності.
  2. Пінопласт. Порівняно дешевий поширений варіант, який використовується у сучасних дверних полотнах. Відрізняється підвищеним рівнем тепло- та звукоізоляції. При монтажі варто враховувати, що пінопласт швидко спалахує при дії відкритого вогню. Монтаж полотна повинен виконувати із додатковими захисними конструкціями.
  3. Гофрокартон. Матеріал належать до категорії утеплювачів із гарною звукоізоляцією. Чудово захищає житло від холоду. Але також нестійкий до можливого спалаху.

Перед тим як вибрати міжкімнатні двері з гарною звукоізоляцією, варто звернути увагу на наявність двох ущільнюючих гумок. Одна з них проходить безпосередньо в коробі, а друга по периметру полотна. Щоб кімната була з підвищеною звукоізоляцією, варто для дверей придбати спеціальний поріжок, який затримує шум, що проникає у щілину під дверима.

звукоізоляція міжкімнатних дверей

Додаткові елементи для шумоізоляції

Більшість користувачів періодично вдаються до питання, як покращити звукоізоляцію міжкімнатних дверей, які були встановлені раніше? Адже нікому не хочеться без потреби міняти їх на інші. Щоб досягти максимальної тиші, можна використовувати такі прийоми:

  • замінити застарілий ущільнювач або встановити новий із двох сторін;
  • виконати монтаж порогових рейок з нейлоновими щітками (тільки якщо це потрібно);
  • продумати додаткове утеплення відкосів, оновити їх оздоблення (такий прийом дозволяє «приглушувати» до 50% відтворених звуків);
  • виконати обшивку коробки пластиком, МДФ чи деревом.

Такі методи допоможуть суттєво знизити гучність шуму.

шумоізоляція міжкімнатних дверей

Підготовка та встановлення дверного полотна

Перед тим як вибрати міжкімнатні двері з шумоізоляцією, визначитися з їхнім типом (розсувні, скляні або інші), варто підготувати стіни. Вони повинні бути ідеально рівними, щоб не було перекосів та видимих вад. У каталозі інтернет-магазину «Альберо» зібрано найкращі екземпляри, у тому числі сучасні міжкімнатні двері зі звукоізоляцією, які повністю відповідають усім стандартам якості та діючим ГОСТам. Виконати монтаж можна як самостійно, так і скориставшись допомогою співробітників салону.

При наступному етапі підготовки рекомендується підібрати оптимальний спосіб встановлення та кріплення дверей в отворі. Виберіть потрібні інструменти, які можуть знадобитися. Оптимальний варіант – попередньо ознайомитися з існуючими способами монтажу, визначитися з найбільш зручним та розпочати виконання.

яка шумоізоляція краща для дверей

Доопрацювання та додаткові заходи шумоізоляції

Додаткові роботи можуть знадобитися, якщо двері простояли певну кількість часу і потрібно оновити ущільнювачі. Ідеальний варіант – перевіряти їх раз на рік та у разі виявлення проблеми вчасно її усувати. При усадці можна спробувати відрегулювати двері за рівнем шляхом дії на петлі.

Якщо немає впевненості, що самостійно вдасться виконати певний перелік робіт, рекомендується звернутися по допомогу до фахівців.

Висновок

Шумоізоляція дверей – оптимальний варіант покращення мікроклімату у квартирі. Використання такого методу допоможе забезпечити тишу у квартирі та зробити її затишнішою.


Вам також може бути цікаво