Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати?

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? фото основне

Приступаючи до ремонту в дитячій кімнаті, не варто забувати, що більшу частину часу дітлахи проводять саме на підлозі. Саме по ній вони повзають, на ній грають в ігри, малюють, розмальовують, дивляться мультики… Зрозуміло, що це покриття повинно бути максимально практичним, теплим та безпечним. Спробуємо з’ясувати яке ж покриття на підлогу в дитячу кімнату вибрати.

Критерії вибору

Щоб не помилитися із матеріалом, для початку потрібно визначитися із найбільш важливими характеристиками підлоги в дитячій.

  1. Теплопровідність. Поверхня не повинна бути холодною. Перевагу краще віддавати таким матеріалам, які поєднуються із системою підігріву підлоги.

  2. Екологічність, гіпоалергенність. Не варто економити на підлоговому покритті у дитячу. Купувати потрібно такі вироби, що не містять формальдегідів, не виділяють неприємного запаху навіть при нагріванні.

  3. Вологостійкість. Випадково пролитий сік не повинен спричиняти хвилювання у батьків та дискомфорт у дітей. Монтувати варто такі поверхні, які легко миються, не здуваються та не розтріскуються від надмірної вологи.

  4. Стійкість до стирання. В дитячій кімнаті, зазвичай, дуже багато дрібничок, здатних пошкодити поверхню. Щоб підлога надовго зберігала свій привабливий вигляд, батькам варто обрати покриття із 32 чи 33 класом зносостійкості.

  5. Чистота. Підлогу в дитячій мити потрібно часто. Вона повинна легко протиратися та швидко сохнути.

  6. Безпека. Поверхня повинна бути максимально рівною, без глибоких швів та відчутних стиків. Поверхня не може бути слизькою, адже діти часто бігають, стрибають та можуть травмуватись.

    Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 1


     

Різновиди підлогових покриттів в дитячу кімнату

Фактично усі підлогові покриття, що відповідають вказаним вище характеристикам, можуть використовуватися для монтажу в дитячих та спальнях. Більш детально розглянемо найбільш популярні матеріали для підлоги.

Ковролін в дитячу

Неоднозначно батьки оцінюють цей матеріал в ролі покриття для підлоги в дитячу. Безумовними його перевагами є м’якість та тепло. Мінусів, на жаль, значно більше. Це килимове покриття в дитячу виготовляється з синтетичних матеріалів. Ковролін легкозаймистий, швидко впитує вологу та порівняно довго сохне. Хоча на такій поверхні дитина не буде ковзатися, проте вичистити його досить непросто. Часточки бруду та пилі, що потрапляють в волокна килимового покриття, можуть спричинити алергічну реакцію.

Вибираючи ковролін в дитячу, обов’язково потрібно враховувати його склад. Вироби з натуральних компонентів є більш безпечними та комфортними, втримують тепло та сприяють хорошій звукоізоляції.

Ковролін, запевняють дизайнери, повинен гармонійно доповнювати інтер’єр кімнати, вдало підкреслювати окремі елементи. Чудовим рішенням стане використання покривала, штори, люстри чи інших аксесуарів в тон до м’якої підлоги.

Зовсім не обов’язково ковролін укладати на всю площу підлоги. З допомогою цього матеріалу можна досить вдало відокремити певні зони, наприклад, ігрову. Ковролін вдало поєднується з ламінатом, паркетом та паркетною дошкою.

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 2

 

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 3

 

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 4

 

Лінолеум

Пластичним матеріалом, що не боїться бруду та вологи варто назвати лінолеум. Він також здатен помірно захищати від шуму, не накопичує пилу та статичної електрики. Лінолеум легкий в догляді, його можна протирати протимікробними миючими засобами. Це покриття є м’яким та має хороші амортизуючі властивості, а тому дитина не буде на ньому ковзатись і, навіть якщо і впаде, то травм не буде.

Мінусом цього покриття є те, що до його складу можуть входити небезпечні речовини. Часто лінолеум має неприємний специфічний запах. Окрім цього, покриття легко пошкодити гострими предметами. Вм’ятини на ньому можуть залишитися навіть від коліщат комп’ютерного крісла. Він не є теплим та не може поєднуватися із системами підігріву.

Купуючи лінолеум для дитячої кімнати, варто перевіряти в продавця сертифікати якості та обирати більш товстий матеріал.

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 5

 

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 6

 

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 7

 

Ламінат для дитячої кімнати

Якісний ламінат в дитячу кімнату – розумне рішення відповідальних батьків. Це покриття входить в перелік найдовговічніших та найбезпечніших. Ламінат в повній мірі відповідає усім названим раніше характеристикам. Це покриття не боїться вологи та механічних пошкоджень, стійке до нагрівання, грибків, комах. Його сміливо можна поєднувати із системами підігріву та укладати в місцях із підвищеним рівнем вологи. Підлога з ламінату не потребує особливого догляду. Її не потрібно періодично покривати спеціальними захисними рідинами (як, скажімо, паркет), можна протирати вологими ганчірками та застосовувати миючі засоби для дерев’яної підлоги.

В продажі можна знайти найрізноманітніший ламінат для дитячої кімнати. Чудово пасуватимуть як класичні декори, що на вигляд та дотик максимально вдало імітують деревину дуба, ясеня, махагоні чи інших порід, так і сучасні покриття з різноманітними написами чи малюнками.

Світлий ламінат із “теплими” відтінками (жовтий, бежевий) гарно виглядатиме в невеликих дитячих кімнатах, а також тих, де вікна виходять на північ.

Для просторих сонячних дитячих кімнат підходить ламінат холодних світлих (сірий, сіро-бежевий) і темних (коричневий, темно-червоний) відтінків.

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 8

 

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 9

 

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 10


Паркетна дошка

Паркетна дошка в дитячу кімнату  – теж хороший варіант. За своєю природою натуральна древина не є такою холодною як, скажімо, лінолеум чи керамічна питка. У разі потреби, сучасну паркетну дошку можна поєднувати із системами підігріву поверхні. Це покриття – натуральний екологічний продукт, який не може нести будь-кої загрози здоров'ю дитини. Окрім цього, паркетна дошка має і цілий ряд інших переваг, що дають змогу використовувати її для дитячої кімнати:

  • краще ізолює від шуму, аніж ковролін, лінеум чи ламінат;

  • довго служить – деякі виробники дають гарантію на паркетну дошку 20 років;

  • різноманіття варіантів кольорів, текстур та форматів;

  • легко ремонтується: можна замінити як окрему дошку, так і відновити усе покриття завдяки шліфуванню, поліруванню, повторному лакуванню.

Так само, як і ламінат, паркетна дошка швидко монтується, адже найчастіше доповнюєтться замковою системою кріплення. За таким покриттям легко доглядати. Паркетна дошка, паркет в дитячій кімнаті можуть протиратися вологою ганчіркою.

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 11

 

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 12

 

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 13

 

Підлога з антибактеріальним покриттям

Чудовою знахідною для усіх батьків, що хвилюються за безпеку та здоров'я своїх дітлахів, стануть матеріали з антибакеріальним покриттям. До таких, зокрема, відноситься ламінат німецького виробництва Krono Original. Фінішним його шаром є спецільне антибактеріальне покриття, назване виробником, як A.B.C.

Звісно, через взуття, домашніх тварин, рідину та їжу бактерії можуть потрапляти і на таку поверхню, але вони не мають шансів виживати та розмножуватися на ній. Ланімат Krono Original стійкий до грибків, плісені тощо. Варто наголосити, що наявність підлоги з антибактеріальним покриттям не передбачає відмову від вологого прибирання, проте суттєво зменшує ймовірність алергічних реакцій.

Підлогове покриття в дитячу кімнату: яке вибрати? Фото 14


Бажаємо легкого ремонту та затишку в домі!

 


Вам також може бути цікаво