Особливості ламінату із системою фасок: різниця в деталях

Особливості ламінату із системою фасок: різниця в деталях фото основне

Одну з ключових ролей у сучасному ремонті відіграє укладання підлогового покриття. У різних інтер'єрах використовують різні матеріали, але найпоширенішим і найбільш популярним виступає ламінат. Він зазвичай представлений у широкій колірній гамі - сірий, бежевий, білий, коричневий, чорний - і має масу різноманітних текстур. Ламіноване покриття привертає увагу багатьох фахівців простою технологією монтажу, а користувачів - легкістю догляду. 

Що таке система фасок: відмінності ламінату з фасками 

Серед величезного розмаїття різновидів підлогового покриття ключове місце займає ламінат з фаскою різних видів. Дедалі більше людей звертають увагу на цей елемент, тому що він надає підлозі особливого шарму. Фаска - це особливий декоративний зріз ламінатної плитки, який забезпечує унікальне заглиблення при стикуванні двох дощок. Система фасок у ламінаті забезпечує вигляд симетричних щілин на готовій підлозі.

Фаски на ламінаті бувають:

  • різної форми та глибини;
  • пофарбовані або ламіновані; 
  • з однією або кількома обробленими сторонами;
  • різного або однакового кольору з панеллю.

Форми цих заглиблень визначають зовнішній вигляд покриття. V-фаска або U-фаска для ламінату мають різні кути, що дає змогу розставити бажані акценти: перша забезпечує солідний і строгий вигляд, а друга робить дизайн ненав'язливим.

система фасок в ламинате

Вплив фасок на зовнішній вигляд ламінату

Здавна будівельники покривали підлогу дерев'яними дошками. Але траплялося так, що дошки розсихалися й утворювалися тріщини. Тому було придумано зрізати кути для того, щоб дефекти були не такими помітними. Сучасні види фасок для ламінату надають підлоговому покриттю особливого шарму і підкреслюють схожість з натуральним дерев'яним покриттям.

Переваги ламінату з фасками

Ламінат часто використовується для покриття підлоги в багатьох приміщеннях. Проста ламінатна дошка з рівними краями після встановлення нагадує лінолеум, що підкреслює штучність покриття. Тоді як ламінат із фаскою імітує натуральну дошку, паркет. Крім цього, він має ще деякі переваги:

  • безпечне укладання без остраху пошкодити край ламелі;
  • можливість замаскувати зіпсований після потрапляння вологи край;
  • маскування перепадів висоти нерівної підлоги;
  • запобігання утворенню потертостей по краях дощок і у швах, які зазвичай виникають з часом на інших видах ламінату.

Такий різновид ламінатної дошки істотно збільшує термін експлуатації підлогового покриття шляхом амортизаційних особливостей, що дозволяють зменшити навантаження в місцях стиків.

преимущества ламината с фасками

Вибір ламінату із системою фасок

Крім V-подібної та U-подібної фасок існує ще мікрофаска. Зріз на таких панелях дуже маленький і непомітний. Такий вид дошки підходить для невеликих кімнат, у яких ламінат зі звичайними фасками виглядатиме неорганічно. Перед тим, як вибрати ламінат з фасками для підлоги, важливо враховувати деякі аспекти:

  • температура в приміщенні;
  • вологість повітря;
  • прохідність і призначення приміщення.

Оздоблення ламінатом з фасками відмінно впишеться в класичний інтер'єр, доповнить колоніальний або середземноморський стиль, в яких вітаються натуральні покриття. Така підлога прекрасно підходить для спальні, дитячої, вітальні. Багато хто монтує покриття з фаскою у ванній або на кухні, але на думку фахівців, для таких кімнат краще вибирати спеціальний вологостійкий ламінат.

как выбрать ламинат с фасками

Професійний монтаж і його важливість для естетики та функціональності підлоги

Для укладання ламінату з фаскою існують такі ж правила, як і для монтажу звичайного. Найважливішою частиною роботи виступає забезпечення рівної основи для подальшого монтування покриття. Також необхідно правильно підібрати підкладку за товщиною. Такий ламінат зазвичай укладають плаваючим способом замковим з'єднанням по діагоналі кімнати, уздовж або поперек стіни. За допомогою правильно підібраного способу укладання можна виправити недоліки приміщення, візуально звузивши або розширивши його.

Купуємо відповідний ламінат

Багато покупців не хочуть купувати ламінат з фаскою, оскільки вважають, що в цих щілинах обов'язково буде збиратися бруд. Це не так. Правильний догляд за ламінатом з фасками та своєчасне прибирання в кімнаті дадуть змогу підтримувати первісний вигляд покриття. Висока якість ламінату з фасками і його міцність дозволяють забезпечити довговічність такої підлоги.

Якщо ви запланували ремонт і хочете придбати найкращі матеріали, салон дверей і підлоги Albero до ваших послуг. Тут знайдеться все, що допоможе втілити функціональну і практичну естетику в інтер'єрі вашого будинку. Зокрема, ламінат з фасками, з яким підлога завжди виглядатиме, як дороге натуральне дерев'яне покриття.


Вам також може бути цікаво