Як вибрати надійну фурнітуру для дверей

Як вибрати надійну фурнітуру для дверей фото основне

Капітальний ремонт у квартирі чи офісі часто супроводжується заміною міжкімнатних дверей. Вони є однією з найважливіших деталей дизайну будь-якого приміщення і виконують багато корисних функцій, починаючи з банального розмежування простору, закінчуючи звукоізоляцією та збереженням тепла. Безвідмовність роботи та якість виконання функцій, покладених на міжкімнатні двері безпосередньо залежить від того, наскільки надійна фурнітура для дверей буде використана при їхньому монтажі. Яка існує дверна фурнітура, яку вибрати залежно від типу дверей у приміщенні – на ці питання потрібно знайти відповіді перед покупкою.

Фурнітура для дверей: важливі характеристики

Сьогодні такий товар як дверна фурнітура представлений у великому асортименті. Укомплектувати двері однаковою фурнітурою не складе особливих труднощів. Водночас вибрати її можна в будь-якому ціновому сегменті, починаючи від бюджетних варіантів, закінчуючи ексклюзивними та дорогими моделями. Щоб зрозуміти, як вибрати дверну ручку, яка стане оптимальним варіантом фурнітури для ваших дверей, потрібно знати, за якими критеріями її оцінювати.

Сучасна дверна фурнітура, як вибрати її описано нижче, має бути не тільки красивою та стильною, але також гармонійно вписуватись в інтер'єр приміщення. Крім цього, важливо пам'ятати про те, що технічні особливості та якість кріпильних та запірних елементів безпосередньо впливають на роботу всієї дверної конструкції. Тому, вибираючи дверні ручки, петлі, засувки обов'язково потрібно врахувати конструктивні особливості дверей, матеріал, з якого вони виготовлені, тип відчинення та принцип роботи кожного елемента.

Виділимо такі основні критерії підбору дверної фурнітури:

  • матеріал виготовлення;
  • тип зовнішнього покриття (порошкове фарбування, хромування, анодування тощо);
  • розміри та матеріал дверного полотна;
  • тип дверей, спосіб їхнього відчинення.

Від правильного підбору залежить не лише зовнішній вигляд дверей та всього приміщення, а й функціональні можливості дверного полотна. Отримати кваліфіковану консультацію та допомогу з вибором фурнітури ви завжди зможете у магазині «Альберо».

дверна фурнітура яку вибрати

Яка дверна фурнітура краща: класифікація різновидів

Коли мова заходить про дверну фурнітуру, середньостатистичний користувач, який не так часто у своєму житті зіштовхується з ремонтом, думає насамперед про дверні ручки. Однак крім них існують інші типи фурнітури, без яких функціонування дверей неможливе. Тому, замислюючись над тим, як вибрати дверну ручку, потрібно також визначитися, які знадобляться замки та петлі.

Також під час встановлення дверного полотна використовується відбійник або обмежувач ходу, захисні накладки, шпингалети та фіксатори. Для забезпечення приватності знадобляться засувки. Всі ці елементи роблять використання дверей комфортним та безпечним. Ці деталі повинні бути якісними, зносостійкими, надійними та довговічними, адже саме від них залежить правильна робота дверної конструкції та зручність її експлуатації.

дверні ручки як вибрати

Дверні ручки: як вибрати правильно

Ручки для міжкімнатних дверей служать для зручності їхнього відчинення. Найчастіше використовуються такі їхні види як:

  1. Натискні. Мають всередині клямку, а відмикання відбувається за допомогою натискання. Найчастіше встановлюються на міжкімнатні двері.
  2. Поворотні ручки-кноби. Мають форму кулі (сфери), циліндра чи конуса, оснащені кнопкою для блокування. Досить часто ставляться на двері у ванну та туалет.
  3. Стаціонарні. Не мають вбудованих замків, можуть бути виготовлені з різних сплавів, пластмас, скла та дерева. Часто використовуються як фурнітура для розсувних дверей.

Щоб зрозуміти, як вибрати дверну ручку, слід вивчити їхні конструктивні особливості та умови, в яких вони будуть експлуатуватися. Наприклад, міжкімнатні двері використовуються досить інтенсивно, тому варто віддати перевагу міцним, надійним і простим у догляді матеріалам, наприклад, алюмінію та нержавіючій сталі.

Приймаючи рішення, яка дверна фурнітура краще саме у вашому випадку, не варто забувати про її правильний монтаж. Як встановити комплект дверної фурнітури? Для цього необхідні певні знання та спеціальний інструмент (фрезер, електродриль, шуруповерт, викрутки та вимірювальні інструменти). Якісний монтаж – запорука комфортної експлуатації та довгої служби усієї дверної конструкції.


Вам також може бути цікаво