Дизайн вхідних дверей: топ-тренди 2024 року

Дизайн вхідних дверей: топ-тренди 2024 року фото основне

Дизайн вхідних дверей: топ-тренди 2024 року

Одне з правил створення ідеального аутфіту полягає в тому, що аксесуар має бути родзинкою у загальному образі, а не домінувати над ним. Те саме можна сказати й про значення зовнішнього вигляду вхідних дверей у дизайні фасаду. Усі його деталі повинні гармонійно поєднуватись та підкреслювати загальний статус будинку.

Вхідні двері: сучасна мода vs вічна класика

модні вхідні дверіОсновна функція вхідних дверей – захистити від холоду, зовнішніх звуків та проникнення до будинку зловмисників. Але їхній дизайн не менш важливий.

Якщо йдеться про двері в приватному будинку, спочатку потрібно проаналізувати загальну концепцію двору: ландшафт, вуличне освітлення, матеріали та текстуру даху та зовнішнього облицювання, колірну гаму будинку та з урахуванням цього розпочинати вибір.

Якщо все оформлено в класичному або замковому стилі, то двері повинні підкреслювати статус і стриманість, бути солідними та монументальними. Такі вхідні двері – тренд поза часом та щорічними дизайнерськими інноваціями. Головне – збалансовані форми та пропорційність деталей.

Якщо хочеться легкості чи експериментів, ці задуми можна втілити відповідно до стилів конструктивізм чи хай-тек. Їх поєднує функціональність, уособлення сучасних ідей та можливість продемонструвати індивідуальність господаря.

Модні вхідні двері: стриманість, мінімалізм та чистота ліній

Мінімалізм – тренд 2024 року. Це не лише стиль, а й спосіб життя, уміння розставляти пріоритети та відмовлятися від непотрібного. У дизайні дверей це:

  • мінімум декоративних елементів чи їхня відсутність;
  • прямі лінії та гладка поверхня;
  • фурнітура простих правильних форм без зайвих вигинів;
  • кольори – чорний, білий, коричневий та сірий.

які вхідні двері зараз модніВибираючи стиль мінімалізм, можна на кілька років не перейматися тим, які вхідні двері зараз у моді. Прості лінії та функціональність актуальні і для котеджу, і для квартири. Варто враховувати, що вхідні двері – це свого роду відображення дизайну інтер'єру. Тому вони повинні відповідати загальним тенденціям житла: до помпезного стилю бароко точно не підійдуть лаконічні двері в сучасному стилі.

Нові моделі вхідних дверей: технології та матеріали

Сучасні двері виготовляють з металу (переважно зі сталі або алюмінію), деревини (справжня окраса фасаду), пластику, скла. Всі вони силами дизайнерів та технологів мають гідний зовнішній вигляд та різні характеристики.

Найнадійніші – металеві. Вони ударо- та зносостійкі, не вимагають особливого догляду, вогнетривкі. Для того, щоб захистити метал від впливу вологи та перепадів температури, втілювати різні відтінки та фактури, металеві двері обрамляють накладками МДФ. МДФ – листовий матеріал зі спресованої під великим тиском і при високій температурі дрібної тирси.

Переваги таких дверей:

  • відмінна звуко- та теплоізоляція;
  • стійкість до грибків та інших мікроорганізмів;
  • екологічність (адже в основі МДФ – подрібнена деревина);
  • можливість нанести будь-який малюнок (наприклад, що імітує натуральне дерево).

У каталозі магазину «Альберо» представлені трендові моделі вхідних дверей 2024 для квартир та приватних будинків: одинарні та полуторні, з МДФ та металеві, глухі та зі скляними вставками.

Захист від впливів зовнішнього середовища

вхідні двері трендЩоб нові та красиві двері під дощами, вітрами та сонячними променями не втратили свого вигляду, їх покривають спеціальною захисною плівкою, а також спеціальним лаком чи просоченням. Ці покриття виконують дві важливі функції:

  • перешкоджають проникненню вологи;
  • не пропускають ультрафіолет.

Такі заходи впливають на вартість. Але це той випадок, коли економія є недоцільною. Тільки з таким захистом можна зберегти модні кольори вхідних дверей.

Які двері зараз у тренді?

Технології стрімко розвиваються та поширюються на всі сфери нашого життя, допомагаючи зробити його більш комфортним. Біометрична ідентифікація, дистанційне керування замком – технологічні трендові новинки. Щодо естетики, ще більш актуальними стали лаконічні прості форми та лінії, в ідеалі – взагалі без декоративних елементів.

Інший тренд – ексклюзивні двері, створені за унікальним ескізом клієнта. Це спосіб виразити індивідуальність та переваги господарів будинку.

Мода на вхідні двері у 2024 році з натуральних матеріалів підвищує популярність дерев'яних та скляних конструкцій. Вони вимагають особливого догляду та акуратності під час експлуатації, але їхній шикарний вигляд вартий таких незручностей.

Ще один вибір дизайнерів цього сезону – великі скляні вставки. Вони виглядають дуже стильно. До того ж є додатковим джерелом денного світла в коридорі.

Вибір вхідних дверей – процес непростий та відповідальний. Обов'язково потрібно розглянути всі варіанти, врахувати поради дизайнерів та свої бажання, а їхнє встановлення довірити професіоналам.


Вам також може бути цікаво