Замір дверей самостійно

Замір дверей самостійно фото основне

Більшість українських виробників пропонує дверні конструкції або стандартних розмірів, або ж нестандартних, але виготовлених під замовлення, під індивідуальний розмір. І це досить зручно, адже власник не буде обмежуватись конкретними вимогами та зможе реалізувати своє дизайнерське рішення.

На жаль, безкоштовні заміри дверного отвору від виробника доступні не в кожному місті і власникам доводиться самостійно визначитися з потрібним розміром. Щоб не довелось розчаровуватись та звужувати чи, навпаки, розширювати дверний отвір варто більше дізнатися як правильно знімати заміри. Про те як правильно виміряти двері піде мова дальше.

Як заміряти пустий дверний отвір?

Це найпростіший варіант замірів. Виконується в новобудовах де ще ніколи не встановлювались дверні конструкції, а також під час ремонту коли старі двері демонтовано.

Важливо! Визначити розміри можна лише після того, як завершено усі роботи з оздобленням поверхонь. В іншому разі конструкція буде завеликою.

Бланк виміру міжкімнатних дверей вміщує три основні показники:

  • ширина;

  • висота;

  • товщина.

Заміри ширини дверей. Дверні отвори дуже рідко бувають однакової рівної форми з ідеальними розмірами. Саме тому товщину потрібно визначати в трьох різних місцях: в самому верху отвору, внизу, посередині. Швидше за все показники на кілька міліметрів будуть відрізнятися. І це нормально. Для замовлення дверей вибрати потрібно найменший показник ширини.

Заміри висоти дверей. Визначати висоту майбутньої дверної конструкції потрібно за таким самим принципом, що й ширину. Вимірюємо відстань від крайньої верхньої точки до крайньої нижньої. Зробити це потрібно також в трьох різних місцях: з лівого боку, справа, по центру. Щоб замовити двері, вказуємо найменший із отриманих показників.

Заміри товщини стіни. Вимірювання проводиться з двох сторін. Визначаємо товщину в трьох різних точках на кожній стороні. Тобто разом доведеться записати 6 значень. Обрати потрібно найбільший показник з отриманих.

Визначившись з тим, як заміряти двері, варто ткож подумати і про те, з якого боку будуть відчинятись двері: з правого чи лівого. Також варто надати вироникам інформацію щодо того якими будуть майбутні двері: внутрішніми (під час відкривання дверне полотно потрапляє в кімнату) чи зовнішніми (коли полотно рухається в сторону сусідньої кімнати чи коридору).

Як заміряти дверний отвір з дверима?

Наявність старих дверей, звісно, дещо ускладнює визначення розміру, проте із цим завданням можна справитись, якщо знати як.

Для початку варто демонтувати лиштву. В домашніх умовах це займе всього 10 хвилин. Якщо лиштва зафіксована саморізами, їх просто потрібно відкрутити з допомогою викрутки. Якщо прибита цвяхами, тоді “підважувати” краще ножем. Головна мета цих дій - дізнатись де починаються краї дверного отвору.

Як зробити замір міжкімнатних дверей дальше? - Таким самим чином, як у випадку з вільними дверними отворами.

Якщо зняти лиштву не вдалося, тоді заміри відбуваються за наступною схемою.

  1. Визначаємо розмір (довжину та висоту) самого дверного полотна.

  2. Замість товщини стіни вимірюємо та вказуємо товщину коробки.

Варто вказати, що цей спосіб визначення розмірів є досить неточним. Якщо сумніваєтесь в правильності цифр, краще запросіть для виконання цієї роботи досвідченого майстра.

Багатьох цікавить як правильно виміряти вхідні двері. Все відбувається точно так само, як і дляміжкімнатних конструкцій.

Стандартні розміри

Замовляючи двері європейського виробництва, власникам варто орієнтуватись на стандарти відповідності DIN 18100-18102.

Дверне полотно із висотою 2000 см може мати такі варіанти ширини:

  • 600;

  • 700;

  • 800;

  • 900.

Якщо ж дверна конструкція вміщує два полотна, тоді кожне із них, відповідно до європейського стандарту, повинне мати ширину 600 або ж 700 см.

За своїми розмірами повністю відповідають стандарту DIN 18100-18102 дверні полотна торгових марок: Wakewood, Rodos, Woodhouse, Beauty Doors.

Орієнтуючись на власний досвід, деякі українські виробники міжкімнатних дверей розробили свої стандарти полотен. Так, дверні полотна ТМ Папа Карло в стандартному варіанті мають висоту 2000 см, а ширину:

  • 610;

  • 710;

  • 810.

Окремі стандарти  визначаються для дверей відповідно до місця їхнього встановлення.

Для ванної кімнати та санвузла найчастіше обирають двері з товщиною приблизно 60 см.

Для кухні, прихожої, коридору підійдуть вироби з шириною до 70 см.

80 см - оптимальний варіант для будь-якої кімнати, кабінету чи офісу. 

Полотна з шириною 90 см встановлюються рідко і більше підходять для приміщень, де потрібно забезпечити хорошу звукоізоляцію.

Що робити, якщо куплені двері не підходять за розміром?

На жаль, трапляються ситуації, коли розмір все ж був розрахований неправильно, а повернути двері немає змоги. Ті, хто не знає як правильно зробити замір вхідних дверей, можуть скористатись будівельними лайфхаками.

  1. Двері виявились на кілька сантиметрів ширшими чи вищими, ніж отвір. Вирубати більший отвір з допомогою зубила та молотка - найкраще рішення.

  2. Товщина коробки менша, аніж отвір. Можна зробити рівні відкоси з обидвох сторін.

  3. Товщина коробки більша, ніж отвір. Зробити плавний перехід з допомогою гіпсу чи штукатурки.

Якщо ж похибка більш помітна, доведеться двері замовляти повторно.

Підказки щодо вибору дверей

Замовляючи двері відповідно до розмірів в своїй квартирі, власнику варто звернути увагу також на кілька наступних моментів.

  1. Якщо дверний отвір має ширину більшу, ніж 90 см, краще віддати перевагу дводверним моделям. В іншому разі під час відкривання, полотно може закрити собою увесь прохід.

  2. Між коробкою та дверним полотном повинна зберігатись відстань приблизно 3-4 мм.

  3. Добори можна встановлювати, якщо товщина стіни не перевищує 26 см. Якщо ж вона більша, тоді краще встановлювати дверну коробку.

  4. Нестандартними дверима вважаються ті, що вміщуються в дверний отвір з висотою понад 2100 см та шириною від 1000 см.

В інтернет-магазині “Альберо” можна замовити двері будь-яких розмірів та конфігурацій під замовлення. На дверні конструкції нестандартних розмірів, що в наявності, в нас завжди діють знижки.

Переходьте в каталог товарів "Альберо" та обирайте найкращу модель міжкімнатних дверей для свого дому.


Вам також може бути цікаво