Як вибрати якісні вхідні двері в приватний будинок та в квартиру?

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний будинок та в квартиру? фото основне

Вхідні двері – те, з чого розпочинається будь-яке житлове, офісне чи комерційне приміщення. Такі конструкції повинні надійно захищати не лише вівд зловмисників, але й від холоду, стороннього звуку, запаху. Окрім цього, вони повинні уби гарними, довговічними та зручними в експлуатації. Про те, як вибрати найкращі вхідні двері в приватний будинок та квартиру і поговоримо в цій статті.

Основні критерії вибору вхідних дверей

Перед тим, як розпочинати пошуки дверних конструкцій, кожен покупець повинен для себе з'ясувати які саме вхідні двері вибрати для свого приміщення. І розпочати варто із відповідей на такі прості запитання.

  1. Де саме будуть встановлюватись вхідні двері – в квартиру, в під’їзд, в приватний будинок?

  2. Якими експлуатаційними характеристиками повинна вирізнятись конструкція?

  3. З якого матеріалу повинна виготовлятись конструкція (метал, дерево)?

  4. Скільки стулок повинно бути?

  5. Якого кольору та стилю повинно бути полотно?

  6. Який бюджет можна виділити для купівлю вхідних дверей?

  7. Який розмір дверного отвору?

Отримана інформація допоможе суттєво звузити коло пошуку, пришвидшить купівлю та посприяє вдалому вибору.

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 1


 

Як вибрати вхідні двері в приватний будинок?

Економити на дверях в приватний будинок точно не варто. Дверний замок повинен бути надійним. Ще краще, якщо система захисту представлена двома замками, нічною засувкою. Від 1,5-2 мм повинна бути товщина металу.

Стійкість  до кліматичних явищ – інша важлива характеристика, яку не можна оминути, вибираючи дверну конструкцію. Утеплені двері для входу в дім – обов’язкове правило. Роль наповнювача можуть виконувати різні матеріали, зокрема й мінеральна вата, пінополістирол. Доречним в цьому разі стане і внутрішнє утеплення самого короба.

Вберегти дверну конструкцію від примерзання в значній мірі допомагає так званий «тамбур». По суті, це невеличкий коридор, що слугує температурною буферною зоною. Вхідне полотно не буде контактувати із теплим повітрям, що йде з опалювального приміщення. Такий метод покращує теплоізоляцію, захищає полотно від промерзання, попереджує появу протягу.

Іншим варіантом вирішення проблеми стане вибір вхідних дверей із системою електропідігріву. Нагрівальний кабель в цьому разі встановлюється всередину коробки, по периметру полотна та навколо дверного замка. Двері будуть завжди теплими, уникнути вдасться конденсату. Мінусами вибору таких дверей є необхідність під’єднання до електричної мережі та фінансові витрати на цей ресурс.

Захистити вхідні двері від вигорання на сонці та атмосферних опадів допоможе піддашок.

На відміну від власників квартир, господарі приватного будинку мають нагоду встановлювати габаритні, двостулкові вхідні двері. За бажанням можна замовити і нестандартні за розміром конструкції. Дверні отвори в дім значно простіше розширити, аніж у квартирі.

Вибираючи вхідні двері в приватний будинок, важливо звертати увагу і на естетичність конструкції, адже вони завжди на веду. За бажанням їх можна оздобити склопакетами, кованими, різьбленими елементами тощо.

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 2

 

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 3

 

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 4

 

Як вибрати вхідні двері в квартиру?

Якщо система захисту багатоквартирного будинку надійна (наприклад, для дверей в під'їзд встановлено домофон чи електронний замок, або ж на поверхах встановлені камери відеонагляду) витрачати кошти на особливо міцні та товсті двері потреби немає. Головними параметрами, на які варто звернути увагу, обираючи вхідні двері в квартиру, є:

  • надійні дверні замки;

  • наявність якісних ущільнювачів, котрі попередять проникнення в квартиру неприємних запахів з під'їзду;

  • хороша звукоізоляці.

Враховуючи обмеженість площі, виробники здебільшого пропонують встановлювати в квартиру стандартні одностулкові двері. Між тим, це не обов’язкове правило.

Що ж стосується матеріалу конструкції, то він може бути різним. Сталеві броньовані двері стануть чудовим варіантом для будь-якого помешкання. Сучасні варіанти оздоблення та велика гамма кольорів не залишать байдужими нікого. Традиційні дерев’яні двері також непоганий варіант, однак, коштують такі чимало та й можуть сильно вирізнятись на фоні звичних в наш час металевих сусідніх дверей.

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 5

 

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 6

 

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 7

 

Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 8


 

Технічні характеристики: короткий чек-лист від експертів

  1. Товщина дверного полотна. На ринку сьогодні можна придбати вхідні двері із товщиною від 4 до 15 см. Оптимальним варіантом стануть полотна завтовшки 8-10 см. За умови якісного матеріалу та наповнення, вони вдало справляються із захистом від холоду, стороннього звуку.

  2. Товщина металу полотна. Деякі недобросовісні продавці намагаються здешевити виріб за рахунок тонкого листа металу. Це, безумовно, негативно впливає як на експлуатаційні, так і на захисні функції всієї конструкції. Найбільш розповсюджені варіанти листів – із товщиною 1 мм, 1,5 мм, 2 мм.

  3. Товщина зовнішній декоративних накладок. Традиційними вважаються варіанти – 10, 12 ,16 мм. Зрозуміло, що чим товстіша накладка, тим якіснішими вважаються вхідні двері.

  4. Товщина металевого листа короба. Оскільки короб вважається основним опорним елементом конструкції, то важливо, щоб він був максимально міцним. Оптимальною можна вважати  товщину – 1,5-2 мм.

  5. Замок. Краще вибирати такі вхідні двері, як мають 2 і більше замків, або ж моноблок.

  6. Ребра жорсткості.

    Як вибрати якісні вхідні двері в приватний бутинок та в квартиру? фото 9



     


Вам також може бути цікаво