Вінілова підлога на кухні: стиль і практичність у кожній краплі

Вінілова підлога на кухні: стиль і практичність у кожній краплі фото основне

Підлогове покриття на кухні відіграє важливу роль у забезпеченні комфорту, безпеки та естетичного вигляду приміщення. Вибір правильного рішення вимагає уважного розгляду різних чинників, включно зі стійкістю до вологи, зносостійкістю, здатністю легко очищатися. У статті спробуємо розібратися, як вибрати вінілову підлогу для кухні. Багато користувачів, які встановили саме таке підлогове покриття, залишають позитивні відгуки про його зручність, привабливий вигляд і високу міцність.

Вінілова підлога на кухні: переваги та недоліки

як вибрати вінілову підлогу для кухніВінілова підлога є ідеальним вибором для кухні завдяки таким характеристикам:

  1. Стійкість до вологи. "Зустріч" з водою та іншими рідинами для цього підлогового покриття не страшна, тому вініл буде ідеальним варіантом для кухні, де завжди є ризик щось розлити.
  2. Стійкість до пошкоджень. Верхній шар матеріалу не схильний до механічних впливів, на ньому не залишається вм'ятин від ніжок стільців та інших меблів, подряпин від падіння гострих предметів.
  3. Легкість монтажу. Випускається в зручному для укладання вигляді, що часто є пріоритетом при виборі.
  4. Поглинання шуму при ходьбі. Це вагомий плюс, яким володіє вінілова підлога на кухні, відгуки свідчать, що таке покриття, крім іншого, ще й не слизьке.
  5. Широкий вибір дизайну. Вінілові підлоги на кухню доступні в безлічі кольорів, текстур і розмірів.

Це далеко не всі переваги, якими забезпечить вас вінілова підлога на кухні, плюси й в тому, що вона антистатична, антибактеріальна, тепла, невибаглива у догляді. Що стосується мінусів, їх небагато – покриття не можна реставрувати, а для його встановлення потрібна ідеально рівна поверхня.

Як вибрати вінілову підлогу для кухні за стилем і дизайном

Вінілова підлога для кухні може бути представлена в різних варіантах:

  1. Планки. Імітують дерев'яну підлогу. Підходять для створення теплої та приглушеної атмосфери.
  2. Плитки. Можуть імітувати як дерево, так і камінь. Надають більше можливостей для експериментів з дизайном завдяки широкому вибору кольорів і візерунків.
  3. Рулонні покриття. Забезпечують більш гладку поверхню і менше стиків.
  4. Самоклеючі плитки. Передбачають клейове покриття на тильному боці, що спрощує укладання.
  5. Водостійкі варіанти. Для кухні важливо вибирати вініл з високим ступенем вологостійкості, щоб захистити підлогу від розливів і бризок (наприклад, кварц-вінілове покриття).
  6. Текстуровані покриття. Це варіант з реалістичною текстурою, який може імітувати деревину, камінь або плитку з унікальними деталями.

Яка підлога краще на кухні буде виглядати – суто індивідуальне рішення. Вибір залежить від безлічі критеріїв – від особливостей інтер'єру до закладеного для покупки бюджету. Крім широкого асортименту підлогових покриттів усіх класів стирання, в салоні "Альберо" можна за вигідною ціною купити аксесуари для підлоги – плінтуси алюмінієві та моделі з МДФ.

Підлога-вініл на кухню: яка краще

вінілова підлога на кухні перевагиУсі вінілові підлоги економічні та довговічні, але у кожного виду є свої особливості та принципи монтажу:

  • Листові покриття. Пропонуються у вигляді рулонів, що забезпечує менше швів і більш гладку поверхню.
  • Плитки. Монтуються у вигляді окремих елементів, що полегшує заміну в разі пошкодження.
  • Планки. Зовні виглядають як дерев'яні дошки довжиною в межах 90-130 см.

Будь-яке підлогове покриття для кухні, кварц-вінілова плитка зокрема, монтуються клейовим або замковим способом. У першому випадку використовуються суміші на основі клею, у другому – елементи з'єднуються між собою за типом пазлів спеціальними замковими системами.

Рекомендації щодо вибору

Думка експертів і досвід інших користувачів дали змогу сформувати перелік простих, але ефективних рекомендацій, що полегшують вибір підлогового покриття для кухні:

  1. Вибирайте дизайн, який не просто відповідає вашим уподобанням. Необхідно врахувати колір і текстуру з оглядкою на особливості інтер'єру вашої кухні.
  2. Враховуйте свій бюджет під час вибору типу і дизайну вінілового покриття. Порівняйте ціни та якість різних варіантів, щоб знайти оптимальне співвідношення цих параметрів.
  3. Віддавайте перевагу вініловим підлогам з високою вологостійкістю, що запобігатиме ймовірності їхнього ушкодження та деформації під час контакту з рідинами. Деякі моделі спеціально розроблені для експлуатації в умовах високої вологості, що робить їх ідеальним вибором для кухні.
  4. Не забувайте про легкість догляду. Великою перевагою для кухні буде невибагливість підлогового покриття, коли для підтримки гідного зовнішнього вигляду вистачає звичайного підмітання та вологого прибирання без застосування побутової хімії.

У салоні дверей і підлоги Albero представлений вражаючий вибір вінілових та інших підлогових покриттів, серед яких легко знайти потрібне рішення саме для своєї кухні за дизайном, класом стирання, типом монтажу.


Вам також може бути цікаво