Вінілова підлога або ламінат: вибір для зручності та краси

Вінілова підлога або ламінат: вибір для зручності та краси фото основне

Сучасний ринок рясніє розмаїттям різноманітних варіантів підлогового покриття, серед якого особливе місце займають вінілова підлога і ламінат. Кожен з цих матеріалів має своїх прихильників, які пояснюють свою симпатію до певного покриття безліччю факторів.

Вінілова підлога або ламінат: вивчаємо характеристики для правильного вибору

Обидва ці покриття покликані внести особливу родзинку в стиль приміщення, надати йому благородного вигляду. Великий асортимент різних кольорів і текстур дозволяє підібрати оптимальний варіант для впевненого акценту в дизайні. Для визначення, що краще - вінілова підлога або ламінат, можна розглянути порівняння основних характеристик матеріалів:

  1. Зносостійкість. Вініл може витримувати досить високі навантаження, в той час як ламінат призначений, в основному, для домашнього або офісного використання. Хоча існують різновиди надміцного ламінату, які здатні конкурувати з іншими покриттями.
  2. Ударостійкість. За потужних ударів по ламінату можуть виникнути невеликі відколи. З вінілом такого не трапляється.
  3. Водостійкість. Вінілове покриття є повністю водостійким, а ламінатні дошки - вологостійкими.
  4. Екологічність. Вінілова підлога - штучне покриття, а ламінат, в основному, складається з натуральних матеріалів.
  5. Комфорт при ходьбі. Обидва покриття тактильно приємні в експлуатації.
  6. Ремонт. Ламінатну дошку після пошкоджень можна замінити, розібравши частину конструкції, а вінілову підлогу можливо відремонтувати, не розбираючи.
  7. Довговічність. При правильному догляді та використанні обидва покриття можуть прослужити довгі роки.
  8. Теплоізоляція. У ламінату цей показник набагато вищий, ніж у вінілу.
  9. Різноманітність структур. Обидва матеріали представлені в багатьох кольорах. Але вінілова підлога може повторювати текстуру каменю, дерева, крихти.
  10. Ціна. І перший, і другий варіант представлені в різних цінових категоріях, серед яких покупці можуть вибрати відповідну. 

Обидва покриття мають свої плюси і, водночас, недоліки. Тому, обираючи для свого житла кварц-вінілову підлогу або ламінат, кожен покупець орієнтується на власні уподобання та критерії.

виниловый пол или ламинат

Перевага вінілової підлоги перед ламінатом

Таке покриття найкраще для укладання в місцях з великою прохідністю. Ця підлога приваблює тим, що стійка до появи скрипів з часом. Її можна мити великою кількістю води, не турбуючись про наслідки. Вона легко відмивається від жиру та інших забруднень. Крім того, вініл відрізняється гарною звукоізоляцією. 

Переваги ламінату

Одним із плюсів, що приваблюють безліч людей, виступає ціна ламінату, яка набагато нижча, ніж вартість вінілу. Багатьох майстрів приваблює легкість демонтажу такого покриття: воно не залишає пошкоджень на підкладці, яку можна використовувати знову. 

Ламінат випускають у досить широкому спектрі різновидів, серед яких можна зустріти білий, коричневий, сірий і навіть чорний ламінат різних брендів, тому кожен охочий точно знайде відповідний практичний і естетично привабливий варіант. 

виниловый пол или ламинат

Правильний монтаж матеріалів

Не важливо, що ви виберете - вінілову підлогу або ламінат - термін їхньої експлуатації безпосередньо залежатиме не тільки від якості, правильного догляду, а ще й від грамотного укладання. Для виключення всіляких огріхів краще звернутися за допомогою до справжніх професіоналів монтажу подібних конструкцій. Або ж чітко дотримуватися певних правил для роботи з покриттями. Важливо:

  • підготувати ідеально рівну поверхню для укладання, чи то бетонну підлогу, чи то інші її різновиди;
  • добре очистити поверхню основи;
  • підібрати відповідний ущільнювач;
  • правильно укласти плитки.

Ні для кого не секрет, що ламінат набагато легше монтувати, оскільки він має прекрасну замкову систему. Відповідно, ціна його укладання професіоналами буде нижчою, ніж монтаж вінілу. Кварц-вініл, своєю чергою, простий в укладанні, але вимагає роботи зі спеціальними клеями.

Купуємо якісний ламінат або вінілову підлогу

Роблячи вибір на користь того чи іншого покриття, насамперед оцініть свої очікування від монтажу. Якщо для вас важливим критерієм виступають зручність і тривала експлуатація без можливих пошкоджень, то сміливо вибирайте італійські вінілові покриття від відомих виробників. У тому випадку, коли важлива краса, вибирайте з десятків різновидів ламінату, серед яких точно знайдеться варіант до душі. Але незалежно від вибору важливо зробити покупку у правильного постачальника. Відгуки покупців свідчать про те, що придбати паркетну дошку, ламінат, вінілову підлогу, стінові панелі, вибрати якісні двері та фурнітуру до них вдалося в салоні дверей і підлогових покриттів "Альберо" за приємними цінами.


Вам також може бути цікаво