Системи відкривання дверей

Системи відкривання дверей фото основне

Спосіб відкривання дверей – одна із найбільш важливих характеристик, про який власнику потрібно подумати заздалегідь. Вдало підібрані сучасні механізми міжкімнатних дверей економлять простір, а також відкривають широкі можливості перед дизайнерами. Тож доцільно розглянути кожен із найпопулярніших варіантів окремо.

Поділ дверей за способом відкривання

Розпашні

Цей різновид можна назвати класичним варіантом. Двері, в цьому разі складаються із двох частин: коробки та полотна. З’єднуються вони між собою завдяки завісам. Сьогодні такі можна зустріти фактично в кожному домі та офісі. Чудово підходить розпашна система відкривання і для міжкімнатних, і для вхідних дверей, а також для будь-якого стилю інтер’єру. За бажанням власника можуть бути одностулковими, двостулковими чи полуторними. Відчиняти їх можна і вправо, і вліво.

Головною перевагою такого способу відкривання міжкімнатних дверей є їхня надійність. Полотно щільно прилягає до коробки, забезпечуючи втримання тепла та порівняно хорошу звукоізоляцію.

Обираючи їх, обов’язково потрібно враховувати  наявність вільного простору для відкривання, особливо якщо праворуч розміщені інші двері.

Системи відкривання дверей фото 1
 
Системи відкривання дверей фото 2
 
Системи відкривання дверей фото 3

 

Розсувні

Цей варіант також підійде для різних інтер’єрів, може встановлюватися як в житлових приміщеннях, так і в офісах, кафе, торгових центрах. Безумовною перевагою системи є можливість економити простір. Завдяки спеціальним роликам полотно може зсуватися вздовж стіни. Відтак, монтувати їх можна навіть в найменших приміщеннях, зокрема вузьких коридорах, кладових кімнатах. Доцільно їх встановлювати в офісах із великою кількістю дверей, а також приміщеннях із невдалим плануванням, коли дуже близько поруч знаходяться два і більше дверні прорізи. Виготовляють їх з різних матеріалів: пластику, дерева, МДФ, скла.

Розсувні конструкції можуть мати вигляд дверей-купе чи дверей-пеналів. В першому варіанті полотно зсувається вздовж стіни, відкриваючи проріз. В другому – полотно поміщається в спеціальну нішу всередині стіни, і системи відкривання дверей взагалі не видно. Звісно, двері-пенал встановлювати доведеться довше та складніше, одна, естетичний вигляд в них від цього суттєво покращиться.

Системи відкривання дверей фото 4
 
Системи відкривання дверей фото 5
 
Системи відкривання дверей фото 6

 

Складні двері

Досить часто їх ще називають двері-книжка. Складається конструкція здебільшого із двох невеликих полотен (інколи і більше), що в момент відчинення складаються між собою та зсуваються в одну сторону.

Обидва полотна розміщуються паралельно одне одному та кріпляться з допомогою петель. Для більшої міцності конструкції одну із частин фіксую на верхні та нижні шарніри. Для виготовлення таких дверей можна використовувати найрізноманітніші матеріали, але найчастіше це пластик або дерево.

Складні системи відкривання дверей безперечно додадуть певної родзинки в інтер’єр. Їх часто прикрашають вставками із скла, різноманітним різьбленням. Вони легкі та практичні, легко відчиняються та дають змогу економити місце. Всередині приміщення можуть встановлюватися фактично будь-де. Основним мінусом конструкції називають ненадійність. Вони пропускають повітря, запах, тепло.

Системи відкривання дверей фото 7
 
Системи відкривання дверей фото 8
 
Системи відкривання дверей фото 9
 

Хитні двері

Можуть відкриватися в будь-яку сторону, а тому часто виготовляються без дверної ручки. Здебільшого складаються із двох полотен (рідше одного). Традиційними матеріалами для виготовлення є дерево та скло. Головним секретом їхньої універсальності є наявність спеціальних маятникових петель у поєднанні із посиленою коробкою.

Системи відкривання дверей фото 10

 

Механізми для відкривання дверей

Сучасні технології виробництва вхідних та міжкімнатних дверей забезпечують велике поле для творчості . На ринку з’являються двері без ручок, двері-неведимки та інші цікаві конструкції.
Варто вказати 5 найбільш популярних систем відкривання дверей.

  1. Роторні.

  2. Розпашні.

  3. Маятникові.

  4. Складні.

  5. Роликові (рейкові).


Вам також може бути цікаво