Паркетна дошка: як створити класичний інтер'єр

Паркетна дошка: як створити класичний інтер'єр фото основне

Будь-який проєкт починається з плану, в якому прописано найдрібніші деталі майбутнього ремонту. До них належать не тільки матеріали для обробки стін та підлоги, але також дизайн. Класичний паркет в інтер'єрі займає особливе місце, оскільки здатний надати благородного вигляду приміщенню, не затьмаривши водночас елементи декору.

Що таке паркетна дошка

Паркетна дошка — це дво- або тришарове покриття для підлоги, яке виготовляється з різних порід деревини. Конструкція панелі передбачає нижній шар із водостійкої фанери з високим ступенем жорсткості, а середній — із хвойних порід. Для останнього — лицьового (або декоративного) —  використовується цінна порода дерева, така як дуб, ясен або бук. Зверху він покритий лаком чи просочений олією.

Залежно від кількості шарів верхнього покриття паркет може бути односмуговим або багатосмуговим. Паркетна дошка «Класика» — це трисмуговий виріб, який має високу зносостійкість. Тип з'єднання буває двох видів: шип та паз або замкове кріплення. Перше передбачає приклеювання до основи, а друге — добре тримається без додаткових маніпуляцій. Паркетна дошка має властивість деформуватися. Розв'язати цю проблему допоможе фаска або невелике V-подібне поглиблення, яке не дає швам розходитися.

класичний паркет в інтер'єрі

Класичний стиль в інтер'єрі

Актуальність класичного інтер'єру обумовлена ​​тим, що це елементи, що гармонійно поєднуються між собою. Тут немає місця неординарним орнаментам, кислотно-яскравим предметам і аксесуарам, що виділяються. Класичний стиль — поєднання мінімалізму та витонченості, вишуканості та делікатності. Такий інтер'єр не старіє і не набридає.

Характерні ознаки:

  • предмети симетричні й дзеркально відображають одне одного;
  • наявність головної осі або об'єкта, навколо якого розташовуються інші елементи;
  • сфера та півсфера як центральні фігури;
  • розкіш та ошатність внаслідок використання різноманітного декору.

Класичний інтер'єр — показник респектабельності та бездоганного смаку. Він підійде поціновувачам вічних канонів краси, непідвладних віянням моди та впливу часу.

класична паркетна дошка в інтер'єрі

Класична паркетна дошка в інтер'єрі: особливості вибору

Класичний інтер'єр складно уявити без декору з благородних порід дерева та паркетної підлоги, які уособлюють непорушність вікових традицій. Вибір покриття для підлоги — складне завдання, оскільки воно має повністю відповідати особливостям дизайну.

Багато хто вдається до питання, як вибрати паркетну дошку для класичного інтер'єру. Відповідь проста — потрібно лише дотримуватися правил класичного стилю. Перевагу краще віддати паркету насиченого тону з вираженою текстурою.

Недостатньо враховувати лише відтінок виробу, необхідно правильно вибирати породу дерева. Паркет у стилі класика - обов'язково трисмугова дошка з червоного дерева, дуба та тонованого ясена.

Класичний паркет в інтер'єрі: техніка укладання

Паркетна дошка передбачає такі варіанти укладання:

  1. Ялинка. Класичний паркет в інтер'єрі, про який чув кожен. На підготовлену поверхню монтують планки перпендикулярно або діагонально до стіни. Ялинка може бути подвійною або одинарною.
  2. Палуба. Класичний прямолінійний візерунок підійде не тільки для вітальні та спальні, але також для ванної та кухні. Якщо розмістити планки перпендикулярно до стіни від входу, можна візуально подовжити приміщення, а паралельно — скоротити.
  3. Квадрати. Відмінне рішення для зонування простору. Класичний інтер'єр із паркетом, укладеним у формі квадратів, доречний лише у великому приміщенні. Адже його візерунок візуально звужує площу підлогового покриття. Прості квадрати збирають із планок однієї довжини, а складні – різної.
  4. Ромби. Альтернативна назва — шереметьєвський візерунок. Створити 3D-проекції допомагають дошки із вираженою деревною фактурою. Матеріалом найчастіше служить дуб. Робота з паркетом досить довга і копітка. Монтаж передбачає використання спеціального клею, який не передбачає демонтажу для повторного укладання.

Стиль покриття для підлоги повинен вигідно підкреслювати переваги приміщення. Якщо його відтінок чи тип з'єднання занадто впадають у вічі, порушується естетичний баланс, проте вся увага зміщується убік цих недоліків.

класичний інтер'єр із паркетом

Поєднання паркетної дошки з іншими елементами інтер'єру

Класична паркетна дошка в інтер'єрі повинна поєднуватися з меблями та текстилем за кольором, а також за фактурою матеріалу. Гладке та блискуче покриття вигідно виглядає з декором із натурального дерева або металу. Виразні візерунки та насичену колірну гаму краще збалансувати однотонними меблями. Текстильні елементи з легкої тканини зроблять інтер'єр свіжим, а щільні та темні – теплим та затишним.

Якщо залишилися сумніви в тому, як вибрати класичний паркет для свого інтер'єру, співробітники магазину «Альберо» дадуть відповідь на всі питання і запропонують найкращий варіант.


Вам також може бути цікаво