Монтаж алюмінієвого плінтуса своїми руками: покрокова інструкція

Монтаж алюмінієвого плінтуса своїми руками: покрокова інструкція фото основне

Алюмінієвий плінтус в інтер'єрі без перебільшення – зірка багатьох ремонтних проектів та запланованих дизайнів. Він відрізняється різноманітністю форм, відтінків кольорів, стилів. Простий в установці та подальшому догляді. Саме тому монтаж алюмінієвого плінтуса – послуга максимально затребувана серед користувачів, які цінують затишок, оригінальність та красу. Розберімося, як зробити монтаж самостійно, не вдаючись до допомоги фахівців.

Особливості алюмінієвого плінтуса

По суті, плінтус – це особливий елемент для підлоги, який використовується при облаштуванні приміщення. Така деталь дуже популярна серед покупців внаслідок певного переліку переваг, серед яких виділяють:

  • значний асортимент;
  • багатогранність відтінків та форм;
  • довговічність та стійкість до механічних пошкоджень;
  • безпека – у складі відсутні токсичні компоненти, які можуть негативно впливати на самопочуття мешканців;
  • практичність легко встановлюється без додаткових інструментів;
  • універсальність – може використовуватися для монтажу у ванних кімнатах, кухнях, спальнях, вітальнях або дитячих.

Здебільшого плінтуси виготовляються з алюмінію з матовим анодованим покриттям світло-сірого відтінку. Такий склад захищає виріб від корозійних процесів. Товар відрізняється підвищеною стійкістю до температурних коливань, не боїться вологості, а також не реагує на вплив особливо агресивних складів побутової та промислової хімії.

Підготовка до монтажу – виконуємо всі дії правильно

Щоб виконати монтаж алюмінієвого плінтуса власноруч, необхідно попередньо підготувати робочу поверхню. Залежно від типу виробу процедура встановлення дещо відрізняється. Фахівці салону Albero ділять плінтуси на приховані та накладні. Працюючи з першим варіантом монтаж проводиться на чорновому етапі обробки приміщення, у разі вибору другого типу – можна розпочинати монтаж при чистовому оформленні.

Щоб установка алюмінієвого плінтуса пройшла швидко, достатньо дотримуватися наступних порад:

  • заздалегідь вирівняти стіни та підлогу, щоб мінімізувати ймовірність появи великих проміжків, які можуть вплинути на естетичний вигляд ремонту;
  • попередньо виміряти товщину покриття для підлоги (ламінату, лінолеуму або паркету), щоб воно ідеально зістиковувалося з плінтусом;
  • розрахувати необхідний погонаж приміщення, щоб надалі придбати додаткову кількість матеріалу з урахуванням підрізування та стикування планок.

Крім того, рекомендується заздалегідь спланувати, чи плінтус буде приховувати дроти, що проходять по підлозі. Якщо так, то в цьому випадку важливо вибрати модель зі спеціальними кабельними каналами. Важливо не забувати, що додаткову акуратність виконаної роботи забезпечує посадка плінтуса на клей із поліуретановою основою. Такий склад забезпечує високу швидкість висихання, стійкість до пошкоджень та більш надійну фіксацію.

Залежно від спланованого інтер'єру можна підібрати широкий або тонкий варіант плінтуса.

монтаж алюмінієвого плінтуса

Як встановити алюмінієвий плінтус правильно?

Щоб виконати всі процедури самостійно та приклеїти (або прибити) виріб якісно, ​​достатньо мати під рукою наступний набір інструментів:

  • спеціальний будівельний рівень та поворотне стусло;
  • викрутки, шуруповерти, а також ножівки по металу або лобзик;
  • простий олівець;
  • шурупи та дюбелі, рулетку для вимірювання;
  • туби з клеєм та пістолет для нанесення.

В окремих випадках може знадобитися перфоратор із дрилем.

Єдиного способу та інструкції, як правильно встановити алюмінієвий плінтус, не існує. Все залежить від його типу. Так, накладний монтується після закінчення всіх оздоблювальних робіт підлоги, стін. Може встановлюватися за допомогою кронштейнів, герметика або спеціального клею.

Приховані моделі монтуються виключно на початку всіх оздоблювальних робіт. Водночас край обов'язково ховається під планкою, щоб уникнути появи зазору. До стіни плінтус кріпиться шурупами, після чого допускається покриття стін штукатуркою або іншими облицювальними матеріалами.

Поради щодо догляду та експлуатації

Щоб плінтус тривалий час зберігав свій яскравий та привабливий вигляд, важливо систематично протирати його м'якою серветкою та не використовувати хімічні мийні засоби. Кислоти та луги також протипоказані – вони знищують природний блиск та знижують експлуатаційний термін виробу. Ідеальний варіант – використовувати звичайний засіб для миття посуду чи мильний розчин. Він швидко усуне жир та плями на поверхні, допоможе зберегти привабливий вигляд.

Висновок

Як кріпити алюмінієвий плінтус – самостійно або з допомогою майстрів - вирішувати виключно користувачеві. У будь-якому випадку спеціалісти салону «Альберо» готові прийти на допомогу та надати весь спектр необхідних робіт.


Вам також може бути цікаво