Ламінат з фаскою в інтер'єрі: у чому секрет популярності?

Ламінат з фаскою в інтер'єрі: у чому секрет популярності? фото основне

Ламінат з фаскою в інтер'єрі – це оптимальне рішення для сучасних приміщень. І це не дивно, адже він має багато секретів популярності:

  1. Фаска надає ламінату більш завершеного та елегантного вигляду. Вона створює ефект заглиблення між плитками, що робить підлогу більш виразною та структурованою.
  2. Такий ламінат може імітувати текстуру та відтінок натурального дерева чи каменю, а фаска вдало доповнює цю імітацію. Якщо односмуговий ламінат нагадує масив, то двосмуговий або багатосмуговий відтворює великогабаритний формат.
  3. Фаска допомагає приховати невеликі нерівності та недоліки при укладанні ламінату.

На ринку представлено безліч варіантів ламінату з різними типами фасок, що дозволяє вибрати потрібний варіант для того чи іншого випадку.

Вирішили купити ламінат із фаскою? Плюси та мінуси цього покриття допоможуть прийняти правильне рішення. Оскільки мінусів він практично не має, підлога буде красивою, довговічною і практичною, а придбати її можна в інтернет-магазині Albero.

Що таке фаска у ламінаті?

Вона є скосом, обробкою або округленням країв планок ламінату. Зазвичай фаска імітує природний вигляд дерев'яної підлоги, де кожна дошка має невеликий скіс або округлений край. Вона робить підлогу більш виразною, надаючи їй вигляду натурального дерева (дуба, сосни, горіха).

ламінат із фаскою в інтер'єрі

Види фасок ламінату

Фаски можуть бути різних типів. Ось деякі з основних:

  • V-подібна. Створює поглиблення між краями планок ламінату, утворюючи V-подібну форму.
  • U-подібна. Створює опуклість між краями планок утворюючи U-подібну форму. Цей тип фаски робить стики між планками помітнішими й підкреслює текстуру поверхні.
  • Мікрофаска. Це дуже маленька за розміром фаска, вона майже непомітна на перший погляд. Вона служить для надання ламінату природнішого вигляду.

Деякі види ламінату можуть бути виготовлені без фаски, маючи прямі рівні краї планок. Цей варіант надає підлозі мінімалістичний вигляд.

Як вибрати ламінат з фаскою залежить від його дизайну та переваг замовника.

що таке фаска в ламінаті

Особливості ламінату з фаскою

Фаска ламінату має кілька особливостей:

  1. Доповнює імітацію текстури та відтінку натурального дерева. На перший погляд, такий ламінат неможливо відрізнити від дерева.
  2. Допомагає приховати нерівності та недоліки поверхні підлоги.
  3. Захищає від шкідливих чинників довкілля, збільшує термін служби ламінату.

В цілому, ламінат з фаскою – це практичне і стильне рішення для підлоги, що має низку переваг як у плані зовнішнього вигляду, так і в частині функціональності.

Переваги ламінату з фаскою – це його доступна ціна, унікальна естетика, підвищений ступінь захисту від вологи та подряпин, простота укладання та догляду, широкий вибір пропозицій. Для кімнат з підвищеною вологістю підбирається вологостійкий ламінат, для віталень з м'якою текстурою. Запитуючи, який ламінат вибрати з фаскою, потрібно врахувати призначення приміщення та його площу.

Безпека та екологічність

Ламінат з фаскою також має низку переваг у плані безпеки та екологічності:

  1. Якісне покриття виготовляється без використання небезпечних хімічних речовин, таких як формальдегід. Це забезпечує безпеку для здоров'я та екологічну чистоту інтер'єру.
  2. Він відрізняється гладкою поверхнею, що не поглинає пил, що робить його більш гігієнічним і придатним для людей, які страждають на алергії або астму.
  3. У його виробництві використовуються екологічно чисті матеріали, такі як деревоволокнисті плити з додаванням природних смол та клеїв на водній основі.

Дуже часто ламінат має підвищену водостійкість.

види фасок ламінату

Практичні рекомендації щодо вибору, укладання та догляду

При виборі покриття необхідно врахувати товщину і клас стирання ламінату залежно від навантаження на підлогу. Обов'язково потрібно звернути увагу на дизайн та відтінок, щоб вони гармоніювали з інтер'єром. Так, наприклад, білий ламінат візуально збільшить приміщення, зробить його просторішим та світлішим.

Багатьох цікавить питання, як правильно укладати ламінат із фаскою. Для цього потрібно перевірити та підготувати основу, прибравши всі нерівності та пил. Укладання потрібно проводити згідно з інструкцією виробника. Стелити ламінат необхідно з урахуванням напрямку світла в приміщенні та основних ліній в інтер'єрі. Водночас використовується спеціальна підкладка для амортизації та звукоізоляції. Такий спосіб дозволяє отримати ідеально рівне покриття.

Догляд за ламінатом із фаскою дуже простий. Потрібно регулярно підмітати або пилососити підлогу, щоб уникнути скупчення пилу та сміття. Мити покриття можна вологою ганчіркою або м'якою щіткою для прибирання. Потрібно також уникати перетягування важких меблів по підлозі. Враховуючи рекомендації про те, як доглядати за ламінатом, можна збільшити термін його служби. Відгуки про таке покриття для підлоги лише позитивні.


Вам також може бути цікаво