Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах фото основне

Ламінат – відоме у світі та особливо популярне в наш час підлогове покриття. Відмінні експлуатаційні та естетичні якості цього матеріалу дають змогу використовувати його для оформлення інших місць, зокрема стін та стелі. Цим успішно користуються досвідчені дизайнери. Ламінат на стінах – оригінальне рішення, що ідеально підходить для різних стилів та приміщень

Декор стін ламінатом: основні переваги

Настінний ламінат має знано більше переваг, аніж недоліків. Для об’єктивного порівняння назвемо їх.

  1. Екологічність. Одна із основних характеристик цього покриття, адже дає змогу його використання фактично в будь-якому приміщенні, зокрема й у дитячій кімнаті, спальні та медичних закладах.

  2. Декорування стін ламінатом дає змогу поділити кімнату на окремі зони без застосування перегородок, а також акцентувати увагу на певних матеріалах чи аксесуарах, забезпечити потрібний візуальний ефект.

  3. Звукоізоляція. На відміну від пластикових панелей та шпалер, ламінатні дошки забезпечують додатковий захист від шуму, що особливо актуально у ситуації із гучними сусідами.

  4. Ударостійкість. Завдяки своїй багатошаровій структурі матеріал не піддається негативному механічному впливу та здатен витримувати сильні навантаження. Звичайно, для декору на стіні це не головна властивість, однак саме вона забезпечує тривалий період служби покриттю.

  5. Не деформується. На відміну від натуральної деревини, ламінат має хорошу стабільність. Він не змінює своєї форми, не всихається з часом.

  6. Приховує нерівності. Застосування ламінату на стіні в кімнаті дає змогу приховати недоліки поверхні, зокрема незначні нерівності та пошкодження.

  7. Антистатичність. На гладких дошках пилюка не осідає.

  8. Різноманіття варіантів. В продажі можна знайти тисячі різних моделей, що відрізняються за своїм кольором, форматом, текстурою.

  9. Вологостійкість. Матеріал не боїться вологи, а тому може використовуватися в різних приміщеннях.

  10. Доступна ціна. На відміну від масивної дерев’яної дошки та паркету, ламінат коштує недорого, однак виглядає не гірше.

  11. Легкість монтажу. Завдяки сучасним замковим системам кріплення справитись із укладанням можна і без залучення спеціалістів.

  12. Простота догляду. Не потребує особливого догляду. Може протиратися вологою ганчіркою із використанням звичних побутових засобів.

    Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 1

Аргументи «проти»

Противники монтажу ламінату на стінову поверхню називають кілька аргументів.

  1. Чутливість до температури. Хоча більшість сучасних моделей можна сміливо поєднувати із системами підігріву підлоги, між тим, монтувати їх поблизу батареї, варильної поверхні не варто.

  2. Хоча ламінат і дешевший, аніж паркетна дошка, між тим, використання його на стіні обійдеться дорожче, аніж просте фарбування поверхні, використання пластикових панелей чи шпалер.

  3. Перед початком монтажу потрібно максимально якісно вирівняти поверхню. Інколи така підготовка займає багато часу та коштів.

    Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 2

     

Декорування стін ламінатом в різних стилях

Вирішивши оздобити стіни ламінатом, варто дотримуватися єдиної стилістики. Інакше, кімната виглядатиме неакуратно та нецікаво.

Лофт. Поєднання нового та старого, природного та високотехнічного, максимум вільно простору, відсутність перегородок та відчуття незавершеного ремонту – ознаки помешкання в стилі лофт. Враховуючи це, зрозумілим стає, що найкращим вибором стануть покриття, що імітують «старий», потертий чи вже використовуваний матеріал. Моделі, що імітують старий паркет зі щілинами, тріщинами, а можливо й старими написами на малюнками, будуть виглядати пречудово. Кольорова палітра дуже широка – від білосніжного до коричневого, синього чи темно-сірого. Не помиляться ті, хто віддадуть перевагу декорам «зістарений дуб» чи «сосна».

Мінімалізм. Простота та зручність – характерні риси мінімалізму. Акцентувати увагу потрібно лише на основних елементах. Саме тому, світлий, зокрема й білий ламінат на стіні – найвдаліше рішення. Відмовитися потрібно від моделей із тисненням, брашуванням, вираженою «дерев’яною» структурою. Замінити їх можна глянцевими панелями. На фоні чорних та сірих меблів та предметів інтер’єру, така поверхня буде виглядати особливо ефектно.

Поп-арт. Підходящий варіант для активних, творчих, прогресивних людей. В такому помешканні можливе все. Несподівані кольори, незвичні матеріали та яскраві елементи інтер’єру – «must have» для нього. Синій, зелений, помаранчевий та інші незвичні кольори ламінованих панелей будуть доречними.

Класика. Традиційні прямі лінії, стриманість в поєднанні з елегантністю , класичний стиль підійде для облаштування будь-якої функціональної кімнати. Ламінат на стіні може бути як глянцевим, так і матовим. Не принциповим залишається і спосіб кріплення. Уникати краще покриттів із різноманітними написами та «потертостями». Перевагу варто віддати теплим коричнуватим відтінкам:

  • каштан;

  • дуб;

  • капучіно.

Скандинавський. Білі відтінки, просторість та спокій притаманні скандинавському стилю. Матеріали для декорування стін повинні бути світлими, наближеними до білого. Виокремити їх допоможуть яскраві елементи в інтер’єрі та меблі. Світлий ламінат на стіні чудово виглядатиме в поєднанні із жовтими, синіми, зеленими полицями чи рамками картин.

Кантрі. Передбачає використання натуральних матеріалів з їхньою автентичною поверхнею, кольором та форматом. Саме тому віддавати перевагу краще панелям, що імітують дерево. Чудово для стилю кантрі підходять натуральні коричневі, сірі та бежеві кольори. Дизайнери радять придивитися до моделей із чітко вираженої текстурою, з брашуванням, тисненням та фасками.

Прованс. Комфорт у поєднанні із неквапливістю та виваженістю, деякою романтичністю та стриманістю передбачає цей стиль. Доречним стане використання світлих відтінків покриття, зокрема й «вибіленого дуба». Гармонійно виглядатимуть вінтажні меблі на фоні панелей з ефектами «старіння» та «потертості».

Оформлення стін ламінатом різних приміщень

Використовувати в якості основного декоративного елементу стіни ламіновані панелі можна практично в будь-якій кімнаті, а також в офісних, торгівельних приміщеннях, закладах харчування.

Декорування стінової поверхні вітальні

Вибравши для декорування стіни у вітальні ламінарні панелі, господарю вдасться вирішити одразу кілька основних питань. Найперше з них, це неповторний дизайн. Ідея ще порівняно нова, а тому обов’язково здивує гостей. Для забезпечення затишку, тепла в домі перевагу краще віддати декорам світлих теплих кольорів. Якщо ж вікна виходять кімнати виходять на південь, тоді купити варто настінний ламінат холодних відтінків. Кімната від цього буде виглядати просторішою та прохолоднішою.

Інше завдання, яке вирішить у вітальні стіновий ламінат, це приховування дотів комунікацій. Тому доцільно оформляти цим матеріалом стіну, на котрій буде розмітиться телевізор чи домашній кінотеатр.

Окрім цього, матеріал буде захищати поверхню від бруду та пилюки.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 3

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 4

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 5

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 6

 

Ламінат на стіні в спальні: фото

Ламінат на стіні в спальні може використовувати як вставка біля ліжка. За бажанням можна монтувати панелі на підлозі та стіни однакового кольору. Таке рішення забезпечує в спальні єдиний дизайн, візуально видовжує кімнату.

Іншим цікавим рішенням є використання ламінату на стіні стальні під колі ліжка. Так кімната стає більш затишною.
Для просторих кімнат доречним стане декор з ламінату по усій площі однієї стіни.

Підкреслити структуру та колір матеріалу допоможе оригінальна підсвітка. Доречними стануть яскраві аксесуари чи картини в рамках.

Для інтер’єру стальні не обов’язково використовувати моделі із 33-м класом зносостійкості. Оскільки поверхня не буде піддаватись серйозним навантаженням, то підійдуть і більш дешевий матеріал із невеликою товщиною.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 7

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 8

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 9

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 10

 

Ламінат на стіні у кухні

Оформлення стін кухні ламінатом пасуватиме фактично до будь-якого інтер’єру, однак бувають ситуації, коли його використання стає найкращим рішенням. Так, наприклад, в квартирі-студії особливо важливо виокремити зони приміщення. Ламінатні панелі можуть вдало впоратися з таким завданням. Їх можна укладати як на межі окремих просторових частин, так і декоруючи ними одну із зон.

Ламінована плитка, що плавно перетікає з підлоги на стіну, створює своєрідне укриття, так би мовити, шатро. Таке місце чудово підійде для облаштування обідньої зони. Ламелі приховають під собою дроти підсвітки.

Іншим цікавим дизайнерським рішенням може стати використання білого ламінату на стіні в обідній зоні та світлих панелей «під дерево» на місці фартуха.

Ламінатні панелі на стіні позаду диванчика в їдальні буде виконувати відразу дві функції: декоративну та захисну.

Технічна ніша в стіні – одне із найкращих місць для декорування ламінатом. Всередину можна вмонтувати полиці, або ж залишити її пустою.

В кухні можна використовувати ламінат на фартух. Цей матеріал надійно захищає від бруду та може легко відчищатися з допомогою побутової хімії. Важливо, щоб панелі вдало поєднувалися із кольором кухонної гарнітури. Вони можуть бути в тон до меблів, на кілька тонів світліші, або ж, навпаки, контрастні. Оскільки на покриття негативно впливає волога, ламінат на кухонний фартух повинен бути вологостійким.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 11

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 12

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 13

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 14

 

Оздоблення стін у ванній

Все частіше використовувати настінний ламінат дизайнери пропонують в ванній кімнаті. Звичайно, рішення застосувати цей матеріал в душовій зоні не найкраще. Разом із тим, можна декорувати ламінатом стіну у ванній. Значно довше прослужать в функціональних кімнатах із великим відсотком вологості моделі вологостійкі та водостійкі. Інший важливий момент – для уникнення псування матеріалу та його відпадання від стінової поверхні, в приміщення повинна бути організована хороша вентиляція.

Колір, формат, структуру панелей потрібно підбирати відповідно до обраного стилю, а також підлогової поверхні та меблів.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 15

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 16

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 17

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 18

 

Настінний ламінат в коридорі

Оздобити в коридори стіни в коридорі – розумне рішення. Оскільки тут щодня буває найбільше людей, стіни часто брудняться. Ламіновані панелі швидко вирішать цю проблему. Їх можна розміщувати як по периметру, так і на усю площу однієї із сторін. Не радять дизайнери обирати вертикальний напрямок дощок, адже так невеликий за розміром коридор буде візуально виглядати ще тіснішим.

Цікавим рішенням стане поєднання ламелей світлого та темного контрастного кольору. Світлі панелі розміщуються із самого верху та низу. Серединку варто залишити для темного ламінату. Сюди ж монтують різноманітні картини, керамічні тарілки та інші інтер’єрні аксесуари.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 19

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 20

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 21

 

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 22

 

Варіанти оформлення

Декор з одного й того ж ламінату на стіні може виглядати дуже по-різному залежно від способу його кріплення на поверхні. Хоча незвичних варіантів можна придумати чимало, найчастіше дизайнери віддають перевагу чотирьом наступним.

Горизонтальний напрямок. Найбільш популярний варіант, адже найпростіший для роботи. Допомагає візуально збільшити простір.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 23


Вертикальний.  Здебільшого, використовується в кімнатах із низькими стелями.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 24


По діагоналі. Передбачає багато роботи, адже панелі доводиться запилювати для коректного стикування.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 25


В шаховому порядку. Доволі складний для виконання варіант. Передбачає велику кількість відходів та роботи. Однак, кінцевий результат має дуже привабливий вигляд.

Ламінат на стіні в кухні, спальні, коридорі та інших кімнатах Фото 26


Як стає зрозуміло, ламінат на стіні – чудовий спосіб додати «родзинки» в дизайн свого помешкання, а також вирішення багатьох побутових проблем. Це сучасне оформлення допомагає приховати дроти підсвічування, певні нерівності та пошкодження на стіні, вберегти від забруднення найбільш «чутливі» ділянки кухні, коридору, ванної кімнати.

 


Вам також може бути цікаво