Інтер'єрні плінтуси: як вибрати стильний та практичний аксесуар

Інтер'єрні плінтуси: як вибрати стильний та практичний аксесуар фото основне

Інтер'єрні плінтуси: як вибрати стильний та практичний аксесуар

Попри те, що багато людей при облаштуванні інтер'єрів часто не приділяють належної уваги плінтусам, їхнє значення досить велике. Ці елементи допомагають зробити простір більш гармонійним, а також надають йому завершеного та цілісного вигляду. Крім того, плінтус для підлоги в інтер'єрі служить бар'єром між меблями та стінами, таким чином, візуально розділяє кімнату. Він також допомагає приховувати щілини та нерівності, роблячи перехід між поверхнями більш естетичним. Цей підлоговий елемент підкреслює колірну гаму приміщення або ж використовується як яскравий акцент. Загалом використання плінтуса в інтер'єрі необхідне для виконання як декоративної, так і практичної функції.

Підлоговий плінтус в інтер'єрі та його різновиди

плінтус для підлоги в інтер'єріЗалежно від форми, матеріалу та функцій виділяють кілька видів цього аксесуара. До основних належать:

  • дерев'яний плінтус – це класичний варіант, що має округлу або прямокутну форму;
  • підлоговий плінтус в інтер'єрі, виконаний з МДФ – виготовляється з волокнистої плити середньої щільності та має високий ступінь міцності, стійкості до вологи та деформації;
  • пластиковий – представлений у продажу у різних кольорах та характеризується високою стійкістю до дії вологи;
  • алюмінієвий – часто використовується в сучасних інтер'єрах для створення елегантного та мінімалістичного вигляду.

У списку описані лише найпопулярніші види плінтусів для підлоги. Ці та інші варіанти представлені в інтернет-магазині «Альберо» в широкому асортименті. Кожен різновид має свої недоліки та переваги, які обов'язково потрібно враховувати на етапі планування простору.

Стиль, дизайн та колір плінтуса в інтер'єрі

білі підлогові плінтуси в інтер'єріЗазначені характеристики відіграють важливу роль у процесі оформлення житлового чи офісного простору. Так, білі підлогові плінтуси в інтер'єрі освіжають приміщення і надають йому елегантного вигляду. Вироби світлих відтінків добре маскують пил, тому оптимально підходять для місць із великою прохідністю людей. Крім того, білі плінтуси в інтер'єрі гармонійно вписуються як у класичні, так і сучасні дизайни. Вони мають гарний вигляд у будинках та квартирах, створених у скандинавському стилі, оскільки не перевантажують приміщення зайвими деталями.

Гарно виглядає і сірий плінтус в інтер'єрі. Він поєднується з різними відтінками стін та підлоги, тому може використовуватися як нейтральний фон. Широкий сірий плінтус для підлоги сприяє створенню атмосфери тепла та затишку, а також дозволяє реалізовувати різноманітні дизайнерські рішення.

Ефектно виглядає чорний плінтус в інтер'єрі. Він створює стильний контраст із кольором підлоги та стін, тому надає приміщенням вишуканий та оригінальний вигляд. У деяких інтер'єрах темні аксесуари використовуються для акцентування на архітектурних деталях, наприклад структурі стін або текстурі підлоги.

Матеріали та оздоблення

плінтуса в інтер'єріПлінтус МДФ в інтер'єрі вважається одним із найпопулярніших. Придбати його за демократичною ціною можна в інтернет-магазині «Альберо». Усі представлені варіанти мають стильний та сучасний вигляд. Вони відрізняються підвищеною міцністю та стійкістю до механічних пошкоджень. Такі вироби можна використовувати у ванних і кухнях, оскільки вони не деформуються при регулярному потраплянні вологи. МДФ – це саме той матеріал, який легко піддається обробці та монтажу. Такий плінтус можна легко різати, фрезерувати, шліфувати та фарбувати, підганяючи його під різні дизайни.

Найбільш довговічним варіантом вважаються плінтуси з алюмінію. Вони не схильні до гниття або корозії, не вимагають спеціального догляду, а також протягом багатьох років зберігають свої початкові естетичні та функціональні характеристики. Такі вироби можна фарбувати та створювати кольорові акценти в інтер'єрі.

Вибір та встановлення

Вибираючи широкий плінтус, слід враховувати загальний стиль приміщення та його розміри. Такі елементи красиво виглядають у просторих кімнатах із високими стелями. А ось для невеликих квартир краще вибирати плінтус прихованого монтажу. Вони встановлюються під рівнем підлоги та кріпляться до стіни за допомогою прихованих кріплень, створюючи рівну та гладку поверхню без видимих швів. На окрему увагу заслуговує високий плінтус в інтер'єрі. Він візуально збільшує простір, роблячи його ширшим.

Високі плінтуси, особливо ті, які призначені для прихованого монтажу, легко встановлюються, їх легко підтримувати в чистоті за допомогою регулярного прибирання. Крім того, вони надійно захищають нижню частину стін від пошкоджень і служать багато років.

Вибрати та замовити підлогові плінтуси для підлоги будь-якого кольору, розміру та форми можна в інтернет-магазині Albero. Покупцям пропонується великий вибір якісної продукції, зручні умови оплати та доставки товарів, а також консультації досвідчених менеджерів.


Вам також може бути цікаво