Як кріпити стінові панелі МДФ: секрети ефективного монтажу

Як кріпити стінові панелі МДФ: секрети ефективного монтажу фото основне

Стильні стінові панелі надають інтер'єру дорогого вигляду, оскільки їх часто виготовляють з дерева цінних порід. Щоб гарно обшити стіни будь-якої кімнати, за співвідношенням "ціна-якість" підходять вироби з переробленої деревини. Висока зносостійкість та простий монтаж МДФ-панелей на стіни – причини, які зробили їх чудовою альтернативою натуральному дереву. В інтернет-магазині «Альберо» доступні стильні панелі з різною фактурою і палітрою, тому легко вибрати варіант під будь-який стиль.

Чому для оздоблення стін обирають МДФ?

Матеріал складається з дрібної тирси, яку піддають пресуванню. Він виділяється:

  • зносостійкістю – добре витримує значні навантаження, тому довго прослужить;
  • екологічною безпекою;
  • стійкістю до вологи – спеціальні просочення не дадуть розбухнути плитам під впливом пари та підвищеної вологості;
  • гарною звукоізоляцією – знижує інтенсивність шуму у приміщеннях;
  • легким монтажем – встановлення панелей МДФ на стіну не потребує особливих навичок та займає мало часу.

Завдяки однорідній текстурі плитам вдасться надати будь-якого вигляду – від фактури натурального каменю до цегляної кладки. Цікаво виглядають у приміщеннях декоративна рейка та буазер, які стануть яскравим акцентом у кімнаті.

монтаж МДФ панелей на стіни

Як кріпити стінові панелі МДФ: способи та нюанси встановлення

Настінні плити – цікаве та практичне дизайнерське рішення, що підходить для будь-якої кімнати. Панелі кріплять на каркас або клеять прямо на стіни. Необов'язково самостійно розумітися на тому, як прикріпити МДФ-панелі до стіни, адже фахівці «Альберо» готові здійснити якісне та швидке встановлення.

Як приклеїти стінові плити?

Перед початком монтажу слід визначитися, чим кріпити МДФ-панелі до стіни. Посадка на клей або рідкі цвяхи – дешевий та швидкий спосіб, але підходить для сухих приміщень. Для кімнат з підвищеною вологістю краще використовувати монтажну піну, оскільки вона забезпечує гарне зчеплення у вологому середовищі. Технологія кріплення завжди практично однакова, а інструкція з встановлення настінних панелей включає такі кроки:

  • обробку стін ґрунтовкою, яка повинна повністю висохнути;
  • точкове нанесення клейового складу на тильну сторону плити та її притискання до поверхні;
  • "простукування" панелі для усунення порожнин;
  • відривання та повторне приклеювання виробу до стіни через 3-5 хвилин, щоб забезпечити надійне зчеплення.

При використанні рідких цвяхів не потрібно відкривати плиту для кращої фіксації. Наприкінці встановлюють плінтуси, а внутрішні та зовнішні кути маскують за допомогою декоративних деталей.

як кріпити стінові панелі МДФ

Як кріпити панелі МДФ до стіни з нерівною поверхнею?

У такому разі не обійтися без латання. Створення каркаса – трудомісткий процес, для збирання якого знадобиться розмітка. Перед тим як монтувати МДФ-панелі на стіну, варто визначитися з типом кріплення. При вертикальній фіксації листів використовують горизонтальну схему розташування решетування і навпаки. Основні правила встановлення каркаса:

  1. При виявленні нерівностей зробити позначки, щоби там підкласти пластикові або дерев'яні клини.
  2. Прикріпити спочатку кутові стійки, потім – поперечні планки та ті, які монтуватимуть в отворах. Ними оточують виступи, двері та вікна.
  3. Дотримуватись кроку в 50-60 см між рейками.
  4. Відступити від стелі та підлоги близько 1 см, щоб залишити місце для монтажу плінтуса.

У першій панелі МДФ зрізають гребінь і відразу прикріплюють до решетування. З боку паза плиту фіксують на планках кляймерами. Наступні плити аналогічно вставляють у попередні пази. Стінові панелі МДФ, встановлення яких здійснюється у ванній кімнаті чи санвузлі, потребують наявності металевого каркаса. Він довго простоїть за умов високої вологості.

як кріпити панелі МДФ до стіни

Поради щодо монтажу настінних панелей

Обов'язково здійснюють підготовку поверхонь. Особливо вона важлива, якщо плануєте клеїти листи. Старе оздоблення видаляють, обробляють місця, де є пліснява або грибок. Щілини та нерівності прибирають за допомогою штукатурки або цементу. Для металевого каркаса підходить кріплення на шурупи, щоб уникнути деформацій.

Будівельним рівнем постійно перевіряють, чи прилягають рейки. Перед встановленням варто відразу прорахувати, скільки залишається місця на стіні для останньої панелі. Якщо вузький зазор, краще відрізати більше від першої плити. Таким чином покриття виглядає охайніше.

Стінові панелі із МДФ – стильне та зносостійке оздоблення, яке при правильному монтажі прослужить довго. У нашому інтернет-магазині продаються якісні плити настінні за вигідними цінами. Завдяки роботі без посередників на складі завжди є необхідні матеріали, а відправлення товарів здійснюється дуже швидко. Салон «Альберо» надає також гарантію та післягарантійний сервіс.


Вам також може бути цікаво