Як вибрати дверні ручки: дизайнерські тенденції та комфорт у використанні

Як вибрати дверні ручки: дизайнерські тенденції та комфорт у використанні фото основне

Прості дрібниці, до яких, здавалося б, належать різні види дверних ручок, дуже часто відіграють важливу роль у формуванні загальної дизайнерської картини під час ремонту житла. Щоб двері органічно вписувалися в загальну стилістичну картину, важливо правильно підібрати фурнітуру. Вона багато в чому впливає не лише на візуальне сприйняття приміщення, а й на його безпеку.

Еволюція дверних ручок

Про такі пристрої, як дверні ручки, відомо вже понад 5000 років. Але початкові пристрої дещо відрізнялися від наших традиційних моделей. Спочатку це була проста діра у дверному полотні, яке відчиняли пальцем. Але, як показала практика стародавнього світу, це було незручно. Потім люди призвичаїлися використовувати звичайну мотузку для відчинення та зачинення дверей. Відомі факти про спеціальні важільні механізми, за допомогою яких замикали двері. Пізніше, у Середньовіччі, дверна ручка вже стала схожа на сучасні моделі, але була масивна і своєрідна. Нерідко вона була показником спроможності сім'ї, яка мешкає в будинку.

Сучасні тенденції у дизайні дверних ручок

Безперечно, і в наш час, подібно до минулих століть, дверні ручки в інтер'єрі грають дуже важливу роль. Хоча на перший погляд здається, що вони вже відживають себе, а на зміну все частіше приходять різноманітні безконтактні механізми.

Зараз до уваги покупців представлені такі типи ручок як для вхідних дверей, так і для міжкімнатних:

  1. Стаціонарні: скоби та стяжки.
  2. Натискні: на планці та на розетці.
  3. Поворотні: ручки-кноби.

Широкий вибір ручок для дверей представлений в інтернет-магазині «Альберо». Тут можна знайти фурнітуру, що найбільше підходить під конкретні запити. Наприклад, дизайн дверних ручок на розетці може бути різним, від класики до модерну, а сама основа — круглою, квадратною, овальною. Така модель міцна та максимально стійка до злому. Ручка на планці зручна тим, що може сховати внутрішній механізм і сліди старої фурнітури.

Ручки-скоби підійдуть шанувальникам мінімалізму. А представлений у широкому модельному ряді поворотний кноб, який відрізняється простотою монтажу та експлуатації, впишеться у більшість сучасних стилів.

види дверних ручок

Дверні ручки: види за матеріалом виготовлення та їх вплив на комфорт в експлуатації

Зовнішній вигляд дверної фурнітури залежить від матеріалу, з якого вона виготовлена. Вибір тут широкий, особливі естети навіть можуть вибрати скляні моделі, дотримуючись модних трендів. Стандартно для виробництва якісних і довговічних дверних ручок заведено використовувати:

  • пластик;
  • нержавіючу сталь;
  • латунь;
  • алюміній;
  • дерево.

Різноманітність матеріалів дозволяє пропонувати як традиційні рішення, так і лімітовані дизайнерські колекції. Сучасні технології дозволяють також легко поєднувати в одному виробі кілька видів сировини та стилістичних рішень.

Як вибрати дверні ручки за функціональністю

Для успішної покупки потрібно врахувати призначення кімнати та загальний дизайн інтер'єру. Задаючись питанням, як підібрати дверні ручки за кольором, важливо продумати, чи ви хочете зробити акцент на фурнітурі. Не варто також забувати про відповідність стандартам безпеки. Важливим є і цільове призначення елемента. Дверна ручка для вхідних дверей повинна бути більш надійною, з підвищеним ступенем безпеки. Можливо, вона буде менш естетичною, акцент тут більше робиться на міцність. А ось ручка для міжкімнатних дверних систем може бути вже більш декоративною, але обов'язково функціональною і надійною. Для розсувних дверей варто придбати фурнітуру врізного типу, щоб заховати її в полотні.

Основний критерій тут – зручність експлуатації. Не варто вибирати фурнітуру, для швидкого відкриття якої потрібні обидві руки одночасно. У будинку, де живуть люди похилого віку або діти, неактуальні також моделі зі складним поворотним механізмом або хитромудрими елементами захоплення.

як вибрати дверні ручки

Будь-які види дверних ручок в інтернет-магазині «Альберо»

Усі необхідні комплектуючі для якісного монтажу можна підібрати в інтернет-магазині «Альберо». Тут представлені якісні сертифіковані товари відомих світових брендів за вигідними цінами. Продукція пропонується без націнок безпосередньо від виробників. Фахівці завжди готові підказати, які дверні ручки краще у конкретному випадку, та відповісти на будь-які інші питання щодо товарних позицій.

Також у магазині можна придбати найкращі покриття для підлоги – ламінат, паркетну дошку, вінілові підлоги – та аксесуари до них. У каталозі легко підібрати дверні полотна та фурнітуру. Покупки в «Альберо» проходять швидко, легко та із задоволенням. Ціни приємно тішать доступністю. Доставка замовлень можлива по всій Україні найпопулярнішими транспортними компаніями.


Вам також може бути цікаво