Як вибрати двері для спальні та створити затишний інтер'єр з їхньою допомогою

Як вибрати двері для спальні та створити затишний інтер'єр з їхньою допомогою фото основне

У будь-якому житлі особливе місце займає спальня. Ця кімната забезпечує місце для відпочинку, усамітнення та міцного здорового сну, тому кожна деталь у ній є максимально важливою. У процесі ремонту варто заздалегідь продумати, які двері поставити до спальні, адже вони створюють відчуття захищеності, забезпечують затишок та підтримують загальну атмосферу в приміщенні. Крім того, якісне дверне полотно підвищує шумоізоляцію в кімнаті, зберігає в ній тепло. Немаловажним є й естетичний аспект — двері в інтер'єрі спальні повинні виглядати гармонійно і вписуватися в загальну обстановку.

Типи дверних полотен: які двері поставити до спальні

Сучасні виробники виготовляють дверні полотна з різних матеріалів, від масиву дерева до МДФ або пластику. У ще ширшому розмаїтті представлені кольори та дизайни конструкції. На що звертати увагу при виборі? Щоб визначитися, які двері краще для спальні, варто розставити собі пріоритети в таких питаннях:

  • тип дверей;
  • спосіб розкриття;
  • матеріал виготовлення;
  • особливості фурнітури;
  • наявність/відсутність скла у полотні.

Продумавши ці моменти, можна починати підбирати необхідний варіант. Найкращим помічником у цьому питанні стане інтернет-магазин «Альберо» — салон дверей та підлоги, який є одним із лідерів на українському ринку.

які двері поставити в спальню

Найчастіше для спальні бувають такі міжкімнатні двері:

  • розсувні;
  • складні;
  • розпашні;
  • маятникові.

Такі моделі можуть бути прихованого або традиційного монтажу. Крім цього, всі міжкімнатні двері за своєю конструкцією діляться на фільончасті, щитові, пагонажні та царгові. Особливою популярністю користуються моделі на кшталт купе.

Найкращі матеріали для міжкімнатних дверей

На ринку дверної продукції сотні пропозицій із найрізноманітніших матеріалів. Звичайно, двері з натурального дерева завжди залишаються в моді та в пошані. Але сучасні технології уможливили виробництво полотен з більш дешевих матеріалів, які так само, як і масив, забезпечують довговічність експлуатації. Двері в спальню можуть бути:

  • ламінованими;
  • шпонованими;
  • з полівінілхлориду;
  • скляними;
  • з екошпона;
  • із забарвленого МДФ;
  • із тонкого металу.

Кожен з цих різновидів має свої певні переваги, які будуть пріоритетними для конкретного покупця або інтер'єру.

двері в спальню зі склом чи без

Як вибрати двері для спальні по дизайну та стилю

Будь-яке приміщення має своє функціональне призначення, а тим більше спальня. У підборі дверей для цієї кімнати важливо враховувати свої пріоритети та цілі. Так, якщо власник бажає приховати це приміщення від сторонніх очей, рекомендовано встановити глухі міжкімнатні двері або модель прихованого монтажу, яка ідеально зіллється зі стіною і не привертатиме зайвої уваги. Якщо у квартирі живе молода пара без дітей, можна вибрати двері до спальні зі склом, або без нього, коли сім'я велика і хочеться тиші та особистого простору. Класичні полотна з різьбленими фільонками будуть доречно виглядати у відповідних інтер'єрах з пишним оформленням, наприклад, в ампірі або рококо. Для сучасних стилів, таких як хай-тек або мінімалізм, ідеально підійдуть стримані рішення в нейтральній колірній гамі та з мінімумом декору. А ось у модерн добре впишуться скляні двері із флористичним орнаментом. З кантрі гармоніюватимуть дерев'яні моделі з вишуканими бронзовими ручками. Чи будуть двері до спальні глухі або зі склом, залежить від особистих переваг господарів.

Колірна гама та оздоблення дверей

Щоб інтер'єр виглядав гармонійно, важливо підібрати міжкімнатні двері в тон меблів чи підлоги, вікон чи стін. Прекрасним рішенням буде зробити їх акцентом, віддавши перевагу контрастному світлому або темному кольору. Практично до будь-якого інтер'єру підходять чорні та білі двері, вони обов'язково органічно впишуться у загальну картину. Дуже часто відомі стилісти вибирають колір дверного полотна в тон найбільших меблів, що надає приміщенню оригінального вигляду.

як вибрати двері для спальні

Додаткові поради

Багато фахівців відзначають, що варто заздалегідь визначитися, в який бік повинні відчинятися двері в спальні. Для цього потрібно оцінити розташування меблів у цій та сусідній кімнатах та з огляду на цей момент зробити вибір. Для коректного встановлення дверного полотна важливо точно визначити його розмір, правильно вимірявши ширину та висоту. За наявності сумнівів варто звернутися по допомогу до професіоналів.

Якщо ви все ще не знаєте, які двері поставити у свою спальню, зверніться по консультацію до спеціалістів магазину «Альберо» за номером телефону, за допомогою електронної пошти, або заповнивши спеціальну форму зворотного зв'язку. Ми вкажемо на важливі нюанси, на які ви навряд чи самі звернули б увагу. Також ви зможете дізнатися про умови доставки та можливості отримання знижки при покупці в магазині.


Вам також може бути цікаво