Як розрахувати кількість панелей МДФ для обшивки стін?

Як розрахувати кількість панелей МДФ для обшивки стін? фото основне

Панелі МДФ виготовляються із подрібнених деревних волокон. Вони пресуються під високим тиском та температурою з додаванням спеціальних компонентів. Використовуються вказані вироби для облицювання поверхонь. Сучасні МДФ панелі на стіну мають гладку поверхню, тому на неї можна легко наносити фарбу або декоративну плівку. Популярність матеріалу пояснюється його стійкістю до механічних пошкоджень та перепадів температур. Крім того, він добре ізолює звук, а також може використовуватися як додатковий теплоізоляційний шар. Перед покупкою багато людей запитують, як розрахувати кількість панелей МДФ правильно. Відповідь на нього досить проста. Спочатку потрібно вимірювати площу стін, які планується обшити, потім потрібно визначити площу однієї панелі. Загальну площу стінок слід розділити на площу однієї панелі, щоб отримати потрібну кількість. Важливо врахувати запас на обрізання та можливі помилки, додавши 10–15 % до підсумкового числа.

Необхідні інструменти та підготовка

Щоб отримати правильні результати, слід заздалегідь подбати про необхідні інструменти. До них належать:

  • рулетка для вимірювання стін;
  • калькулятор та папір, за допомогою яких можна записати інформацію про те, як зняти точні виміри стін, та отримані дані;
  • ножівка або електроінструмент для різання виробів до потрібного розміру;
  • степлер або шуруповерт для монтажу.

Перед початком робіт слід підготувати стіни. Вони мають бути чистими, сухими та рівними.

як розрахувати кількість панелей МДФ

Як зняти точні виміри стін та розрахувати кількість панелей МДФ

Щоб отримати точні результати, спочатку потрібно ретельно виміряти висоту та ширину стіни, обов'язково записуючи результати. Якщо стіна має вікна чи двері, їх розміри потрібно відняти від загальної площі. Виміри всіх стін слід скласти, а щоб дізнатися площу поверхні, її довжину необхідно помножити на ширину.

Для визначення площі однієї панелі її довжину потрібно помножити на ширину. Тепер загальну площу стін потрібно розділити на площу однієї панелі, щоб дізнатися необхідну кількість стінових панелей, яка буде потрібна для конкретного приміщення. Описані розрахунки допоможуть уникнути непотрібних витрат та підвищать ефективність проекту.

розрахувати кількість панелей МДФ

Розрахунок кількості панелей МДФ та монтажні особливості

Важливо не тільки знати, як розрахувати кількість панелей МДФ, а й враховувати особливості стін. При вертикальному або горизонтальному способі встановлення панелей знадобиться різна кількість матеріалу. Також слід звернути увагу на необхідність залишити зазори між панелями та стінннами для запобігання деформаціям через зміну показників температури та вологості.

У процесі монтажу важливо дотримуватися рекомендацій виробника, використовувати відповідні кріпильні матеріали та інструменти. Усі стіни мають бути вирівняні та заздалегідь підготовлені. Тільки відповідальний підхід до виконання робіт допоможе досягти якісного та довговічного результату.

Як розрахувати, скільки потрібно панелей МДФ: додаткові поради та рекомендації

У продажу представлені стінові панелі із МДФ різних розмірів. Зазвичай їхні габарити складають 2,4 метра заввишки та 0,6 метра завширшки, але є й інші варіанти. Тому розміри матеріалу безпосередньо впливають на його кількість. Панелі, які мають систему паз-гребінь, накладаються одна на одну, що трохи зменшує видиму ширину кожного екземпляра.

У процесі транспортування та монтажу можливі дефекти або пошкодження панелей. Це особливо актуально для роботи з ламінованим або з декоративним покриттям, яке піддається сколам.

розрахунок кількості панелей МДФ

Як виміряти панелі МДФ та де їх замовити вигідно

В інтернет-магазині «Альберо» представлений великий вибір якісних облицювальних матеріалів від кращих виробників. За потреби досвідчені продавці-консультанти розкажуть про всі особливості товару та допоможуть правильно розрахувати його необхідну кількість для кожного конкретного об'єкта. Також у каталозі можна підібрати декоративні рейки на стіну, які гармонійно впишуться в інтер'єр та стануть його ефектним доповненням. Вони дозволять створювати цікаві візуальні акценти, розділяти зони в кімнаті або додавати текстури стінам та стелям.

Для замовлення продукції необхідно заповнити спеціальну форму або зв'язатися з менеджерами за телефоном. Будь-яка заявка клієнта, незалежно від її обсягу, обробляється у найкоротші терміни, а товар доставляється покупцю за вказаною адресою обраною транспортною компанією. Регулярно асортимент магазину оновлюється та доповнюється новими затребуваними облицювальними матеріалами, за допомогою яких можна створювати стильні та сучасні інтер'єри.


Вам також може бути цікаво