Другі вхідні двері: навіщо потрібні і як вибрати?

Другі вхідні двері: навіщо потрібні і як вибрати? фото основне

Вхідні двері – це захисний інтерфейс між внутрішнім та зовнішнім, особистим та громадським простором. Тому при покупці дверей слід звертати увагу не тільки на дизайн, а й на такі моменти, як безпека, а також звукова та теплоізоляція.

Те, які вхідні двері краще ставити в квартиру чи будинок, залежить як від ваших особистих стильових уподобань, так і особливостей конструкції та товщини зовнішніх стін вашого житла та зовнішніх дверей. В цьому випадку може постати питання про встановлення другої двері після першої. 

Нижче ми постараємося з'ясувати, навіщо потрібні другі двері після залізних вхідних дверей, які у неї переваги та недоліки, а також які матеріали найчастіше для них застосовуються.

Другі вхідні двері: переваги та недоліки

Незалежно від ваших цілей, якісні другі вхідні двері мають цілу низку плюсів:

  • підвищують рівень теплоізоляції;
  • заважають проникненню стороннього шуму;
  • дають додатковий захист від злому.

При цьому вони можуть принести і естетичну користь, тому що другі двері, на відміну від вхідної, можна вигідніше підібрати під майбутній дизайн інтер'єру.

До недоліків слід віднести досить великі витрати. Якщо перші двері вже встановлені, вам потрібно буде не тільки вибрати другі вхідні двері та купити коробку, дверне полотно та фурнітуру, але й витратитись на встановлення та оформлення внутрішньої частини вхідної групи.

Другі вхідні двері: навіщо потрібні і як вибрати? фото 1

Матеріал другої вхідної двері

Найчастіше матеріалом для другої двері є різні види дерева, які можна вибрати в залежності від вашого бюджету і дизайну коридору. При цьому будь-яке дерево виграє у металу за теплоізолюючими властивостями.

Металеві двері в квартирах і будинках використовуються відносно рідко - такі двері встановлюють в офісах, на складах, а також у громадських закладах. Вона не деформується і не тріскається, є економічним варіантом та забезпечує оптимальну безпеку. До мінусів можна віднести необхідність додаткової обробки для надання домашнього виду.

Пластикові двері відносно недорогі та простіші в обслуговуванні в порівнянні з дерев'яними дверима. Поверхня пропонує творчу свободу, але з часом може знебарвлюватися під впливом сонячного проміння. Щоб пластикові двері не деформувалися, в ідеалі вони повинні бути оснащені сталевим сердечником, що надає двері додаткову стійкість.

Залежно від наповнення пластикові двері також можуть мати хороші показники теплоізоляції. У квартирах та приватних будинках другі пластикові двері не прижилися, але встановлені практично в кожному офісі, який не може дозволити собі якісні металеві двері.

Алюмінієві двері частіше можна зустріти в офісах та громадських будівлях. Зазвичай вони мають на увазі установку скла в половину розміру або повний розмір полотна і служать для єдиного і більш солідного оформлення вхідної групи.

Те, яку краще поставити другі вхідні двері, щоб вони добре виглядали, залежить і від конкретного сорту деревини. Найбільш популярні для інших дверей такі матеріали:

1. Сосна

Двері, виготовлені з сосни, зберігають характерну текстуру дерева і мають світлі відтінки. Якщо дерево поєднується з алюмінієвими елементами, колірна гама дещо збільшиться. Дерев'яні двері з сосни чудово поєднуються з натуральними відтінками модульних меблів і світлими покриттями для підлоги. Деревина ідеально підходить для інших дверей і забезпечує основу, яку можна оформити в класичному або авангардному напрямку.

Соснові двері вважаються найбільш бюджетним варіантом, інші види мають дещо більшу вартість.

2. Дуб

Масив дуба дає значне усадження, і тому до вибору дверей з цього матеріалу потрібно поставитися з особливою ретельністю. При цьому у дуба відмінні характеристики міцності, а сама деревина гнучка і дуже еластична. Відтінки дерева варіюються від брудно-білого до коричневого, а згодом можуть значно темнішати.

3. Модрина

Деревина модрини зачаровує своєю щільною структурою і трохи червонуватим кольором. Зазвичай дерев'яні двері з модрини фарбують морилкою або змащують маслом для надання різних відтінків. Ця деревина - чудова альтернатива дубу. Вона добре зберігає тепло і чудово поєднується із сучасними матеріалами, наприклад, текстурним пластиком та лінолеумом, додаючи розкоші вхідній групі.

Подвійні вхідні двері до приватного будинку

Існує якась різниця між вимогами до других дверей у квартирі та приватному будинку.

Насамперед, вхідні двері повинні мати клас захисту від злому не нижче RC2. Це означає, що двері повинні витримувати такі інструменти, як викрутки, плоскогубці або клини протягом не менше трьох хвилин. Відповідно, якщо ви задумали другі вхідні двері в приватному будинку, вони повинні як мінімум бути того ж класу.

Також подвійні вхідні двері в приватний будинок повинні відповідати вищому класу пожежної безпеки - EI45, тобто втрачати міцність і почати пропускати жар від температурного впливу не менше ніж через 45 хвилин після початку пожежі.

Іншим важливим моментом є підвищені вимоги до тепло- та звукоізоляції, тому що вхідні двері приватного будинку найчастіше відчиняються відразу на вулицю. Крім того, що полотно має бути досить товстим, на двері рекомендується встановити ущільнювач по периметру.

Найчастіше в сучасних особняках як другі використовуються металеві двері з оформленням під дерево та трьома контурами ущільнювача по периметру. Якщо встановлюються дерев'яні двері, то в більшості випадків вони виконані з масиву дуба або модрини.

Другі вхідні двері: навіщо потрібні і як вибрати? фото 2

Другі вхідні двері до квартири

Питання про те, які двері поставити в квартиру, в порівнянні з приватним будинком допускає більше простору для маневру.

Критерій теплової та звукової ізоляції тут менш значущий, тому що вхід квартир відкривається у під'їзд або загальний коридор, який більш захищений від довкілля.

Однак другі двері для шумоізоляції в квартирі доречні, якщо будинок побудований з піноблоку або шлакоблоку, який використовується все частіше під час будівництва.

Що стосується класів злому, то в цьому випадку навіть буде достатньо RC1, тобто захист від проникнення в другі двері може бути нижче. Клас пожежної безпеки допустимо EI30, тобто двері повинні витримувати вогонь протягом півгодини.

Встановлення другої вхідної двері

Найчастіше рішення про встановлення інших дверей приймається вже після того, як перші двері встановлені. В цьому випадку для успішного монтажу вам доведеться здійснити кілька підготовчих процедур.

  1. Вибрати місце установки так, щоб при відкритих дверях залишався достатній отвір для проносу великогабаритних предметів.
  2. Зняти обробку та шпаклівку по периметру дверного отвору
  3. Двері можуть відчинятися всередину квартири або назовні. Найчастіше використовується перший варіант монтажу.
  4. Якщо перші двері відокремлені від другої відстані, слід розташувати коробку так, щоб залишалося не менше 25-30 см порожнього простору. Це дозволить зручно закривати одну і відчиняти другі двері. Якщо двері знаходяться поруч, слід врахувати місце, яке займе та чи інша модель дверної ручки.

Чи ставити подвійні вхідні двері?

Щоб зрозуміти чи знадобляться вам другі двері, потрібно спочатку знати, які краще поставити вхідні двері в квартиру.

Вибір якісних перших дверей може позбавити вас подальших незручностей при додатковій установці ще одного короба і полотна.

Другі вхідні двері: навіщо потрібні і як вибрати? фото 3

Що відрізняє якісні вхідні двері?

  • полотно зі сталі не менше 2 мм завтовшки;
  • 2 або 3 ребра жорсткості;
  • щонайменше 3 контури ущільнювача.

Що стосується фурнітури, вона підбирається в кожному випадку окремо, але найбільшою популярністю користуються італійські та турецькі виробники.

Якщо ви хочете купити відповідні вхідні двері та встановити їх як другі або основні, ви можете звернутися до менеджерів магазину «Альберо». Наші спеціалісти проведуть вам консультацію та порекомендують модель, що найбільше підходить для вашого дизайну.


Вам також може бути цікаво