Білі двері в інтер’єрі: поради дизайнерів, фото

Білі двері в інтер’єрі: поради дизайнерів, фото фото основне

Міжкімнатні двері все частіше привертають увагу українських дизайнерів як важливий елемент інтер'єру. Сучасні ж виробничі можливості дозволяють створювати найрізноманітніші полотна, з оригінальним оздобленням, сучасним покриттям та найнеочікуванішими відтінками. Між тим, лідерами на ринку залишаються білі міжкімнатні двері. Які переваги та недоліки їхнього монтажу? З якими кольорами гармонійно поєднуються, а з якими ні? Для яких стилів доречні? Спробуємо відповісти на ці питання в нашій статті.

Переваги та недоліки білих дверей в інтер’єрі

Як і будь-які предмети інтер'єру, білі міжкімнатні двері також мають свої переваги та недоліки.
До плюсів таких полотен справедливо можна віднести наступні.

  1. Універсальність. Модні білі міжкімнатні двері чудово впишуться фактично в будь-який стиль інтер'єру. До того ж, вони чудово підходять і для кімнат з різним призначенням. Гармонійно та просторо виглядатиме коридор з білими дверима, вітальня, дитяча, кухня чи ванна. Актуальними такі моделі залишаться навіть через 15 і 20 років.

  2. Практичність. Даремним є хвилювання, що такі полотна будуть постійно брудними. Насправді, на дверях білого кольору пил менше помітний, аніж на темних поверхнях. До того ж, сучасні покриття міжкімнатних дверей дають змогу з легкістю позбутись плям. Наприклад, двері Папа Карло білі з колекції Optima виготовляються з якісного МДФ, а ззовні покриваються плівкою Touchline бельгійського виробництва. Така структура суттєво спрощує процес догляду за полотном.

  3. Просторість. Білий колір візуально збільшує простір приміщення. Вищими видаватимуться стелі в кімнаті з білими дверима.

  4. Легкість. Світлі відтінки – ненав’язливі. Вони не втомлюють очей, не набридають з часом. Навпаки, додають свіжості та відчуття комфорту.

  5. Поєднання з іншими кольорами. Білі відтінки чудово поєднуються як з контрастними яскравими, темними, так і ніжними, пастельними.

Що ж стосується «мінусів» білих дверних полотен в квартирі, то таких можна назвати всього лише два.

  1. Брудняться. Звісно, бруд буде доволі помітним на світлій поверхні. Однак, як ми вже з'ясували раніше, сучасні дверні конструкції доповнюються фінішними покриттями, що легко миються.

  2. Одноманітні. Нудними та буденними виглядають традиційні пластикові двері білого кольору, які ми звикли бачити в поліклініках, школах та інших громадських місцях. Для житлових та офісних приміщень виробники пропонують стильні двері білого кольору, що можуть доповнюватись різноманітними декоративними вставками, ефектами (патина), оригінальною дверною фурнітурою.

Білосніжні дверні полотна в різних стилях інтер'єру

Хоча міжкімнатні білі двері відносяться до універсальних варіантів, встановлюючи їх в кімнаті, варто враховувати стилістику приміщення.

Класичний. Це найбільш поширений стиль інтер’єру, який ніколи не буває нудним чи немодним. В дизайні переважають правильні геометричні форми, лаконічність, натуральність матеріалів, використання дорогих елементів декору, симетричність. Доречними в цьому разі стануть білі стильні полотна «під дерево», або з натурального дерева, що  доповнюються різьбленням, вишуканою фурнітурою, скляними вставками, патинуванням.

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 1

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 2

 

Скандинавський. Без білого кольору цей стиль не буде скандинавським. Саме тому світле дверне полотно «ідеально вписується» в такий інтер’єр. Щоб помешкання не нагадувало лікарню, розбавити гамму можна бежевими,  контрастними чорними чи яскравими елементами (наприклад, малиновим пуфом чи жовтими шторами).  Натуральність, простота та строгість ліній – інші характерні ознаки дизайну. Тому найвдаліше в інтер’єрі такої кімнати виглядатимуть дерев’яні білі двері. Не варто прикрашати їх скляними вставками, різьбленням.

Міжкімнатні двері в скандинавському стилі фото 3

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 4


Прованс. Ідеально підходить романтикам, котрі однаково цінують вишуканість та комфорт. Так само, як і скандинавський стиль, передбачає використання «природних» матеріалів. Доречними в цьому разі стане поєднання білосніжних конструкцій дверей із дерев’яною підлогою чи ламінатом «під дерево». Меблі не повинні бути надто темними. Вітається використання «зістарених» предметів інтер’єру, а також смугастих чи квіткових штор, великих люстр.

Двері міжкімнатні в стилі прованс фото 5

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 6


Мінімалізм. З цим стилем усе максимально просто. Лише усе необхідне, мінімум меблів та якнайбільше простору. Рівні полотна без зайвих прикрас – найкраще рішення. Чудово пасуватимуть сюди білі скляні двері. Закцентувати увагу на цьому елементі вдасться завдяки неординарній системі відчинення. Розсувні, приховані, маятникові конструкції – чудовий вибір в цьому разі.

Міжкімнатні білі двері в стилі мінімалізм фото 7

 

Дверні конструкції в стилі мінімалізм фото 8


Дизайн квартири з білими дверима: як поєднати кольори?

Білі міжкімнатні двері чудово пасуватимуть майже до усіх інтер’єрів, однак, найбільш гармонійно вони будуть виглядати в білій кімнаті. Розбавити «блідість» можна завдяки різноманітним картинам, шторам, яскравим меблям.

Відмінно, вказують дизайнери, білі двері поєднаються із такими кольорами в кімнаті:

  • шоколадний;

  • чорний;

  • лимонний;

  • зелений;

  • рожевий;

  • пурпуровий;

  • сірий;

  • червоний;

  • синій.

Стильно виглядають міжкімнатні білі двері в приміщеннях, стилізованих під морську тематику. На фоні пісочного кольору підлоги та блакитних стін білі полотна будуть виглядати особливо ефектно.

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 9

Розкішними та дорогими виглядають білі двері із золотою патиною і такою ж фурнітурою. Щоб дизайн кімнати був довершеним варто подбати і про додаткові «золоті» елементи, зокрема золотого кольору рамки картин чи дзеркала, вази, штори тощо.

Дверні полотна із порзолотою фото 10

Не варто думати, що до білого кольору дверей найкраще підходить світла підлога. Темно-коричневе, жовте, темно-сіре, або й червоне покриття разом із світлим теж виглядає гарно.

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 11

Зробити акцент на білому полотні, виокремити його, як деталь інтер’єру, допоможе широкий темний плінтус.

З чим не варто поєднувати білі двері в кімнатах?

Не радять дизайнери використовувати в інтер’єрі кімнати лише один елемент певного кольору, зокрема й білого. Важливо, щоб дверне полотно було «підтримане» іншими елементами. Такими, наприклад, можуть бути: меблі, картини, люстри, штори, плінтус, килим на підлозі, або ж виконана в тон полотна декоративна ніша.

Не поєднуються вдало білосніжні полотна та стіни кольорів: слонова кістка, бежевий чи молочний. Незначна контрастність додає стіновим поверхням неакуратного, «брудного» вигляду.

Також не варто, вказують дизайнери, поєднувати в одній кімнаті білі двері з підлогою яскраво-коричневого чи насиченого бежевого кольору.

Чим декорувати білі міжкімнатні полотна?

Щоб білі міжкімнатні полотна в інтер’єрі виглядали ще ефектніше, виробники та дизайнери пропонують їх доповнювати різними варіантами декорування. Чим же ж можна прикрасити білі двері?

  1. Скло. Білі двері зі склом в інтер’єрі виглядають гарно та цікаво. З урахуванням вибраного стилю, конструкцію можна доповнити півпрозорими, вітражними чи матовими скляними вставками.

  2. Дзеркало. Підійде не для усіх кімнат, але може урізноманітнити дизайн білих дверей в коридорі, у ванній кімнаті.

  3. Різьблення. Найбільш популярний різновид декорування. Підходить для моделей із масиву дерева та натурального шпону.

  4. Декоративні накладки. Такі можуть бути з того ж матеріалу, що й полотно, або ж виготовлятись з металу.

  5. Акрилові фарби. Дають змогу намалювати щось своє, відтак, зробити дизайн абсолютно унікальним.

  6. Вінілові або паперові шпалери. Допомагають підкреслити вибрану стилістику, цілісність дизайну.
     

Білі міжкімнатні двері в кімнатах: фото

Пропонуємо добірку фото білих міжкімнатних дверей в інтер’єрах різних функціональних кімнат.

Білі двері у вітальні

Міжкімнатні білі двері у вітальні фото 12

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 13

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 14

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 15

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 16

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 17

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 18

Білі двері в спальні

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 19

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 20

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 21

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 22

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 23

Білі двері на кухні

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 24

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 25

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 26

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 27

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 28

Білі двері в дитячій

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 29

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 30

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 31

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 32

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 33

Білі двері в коридорі

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 34

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 35

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 36

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 37

 

Інтер'єр із світлими дверними полотнами фото 38

 


Вам також може бути цікаво