Металеві вхідні двері з МДФ накладками: основні переваги, різновиди. Правила догляду

Металеві вхідні двері з МДФ накладками: основні переваги, різновиди. Правила догляду фото основне

Вхідні двері – не лише захист, але й обличчя кожного помешкання. Саме тому, окрім їхнього “внутрішнього” наповнення, особливу увагу варто приділити і декоративному покриттю. За своїми естетичними та експлуатаційними характеристиками вигідно відрізняються вхідні металеві двері з накладками МДФ . Власне, про них і розповімо у цій статті.

МДФ накладка на вхідні двері: що це?

МДФ – це міцний матеріал, виготовлений на основі дрібної дерев’яної стружки. Процес виробництва передбачає 5 етапів обробки сировини. Під дією високої температури та пресу, частинки деревини виділяють лігин – природну речовину, що з’єднує дрібні елементи, наче клей. Саме ця характеристика є важливою перевагою дверей з МДФ, в порівнянні з ДСП (для виробництва деревостружкових плит використовуються синтетичні смоли, що негативно впливають на людське здоров’я).

Відповідно, МДФ накладка – це декоративний дверний виріб із плити МДФ. Він не піддається негативному впливу ані вологи, ані сонячного проміння. Тому двері вхідні металеві з МДФ можна монтувати в квартиру, тамбур чи на вході в приватний будинок.

Металеві вхідні двері з МДФ накладками: основні переваги, різновиди. Правила догляду Фото 1
 На фото: МДФ накладки для вхідних дверей

Якими бувають?

МДФ плити, що використовуються для облицювання металевих вхідних дверей, бувають трьох основних видів:

  • шпоновані;

  • ламіновані (плівка ПВХ);

  • фарбовані.

Кожен із них має свої технічні та декоративні особливості.

Шпоновані. На панель МДФ зверху додатково кріпиться шпон – тонкий зріз деревини. Відтак, відрізнити їх від масивних дверей візуально дуже складно. З точністю передається природний малюнок, текстура, колір деревини. Проте встановлювати такі вироби на вулицю не рекомендується. Вони призначені для квартири. А от на вулиці можна встановити двері з екошпону.

Ламіновані. Найбільш розповсюджений варіант облицювання вхідних дверей. Полівінхлоридна (ПВХ) плівка вдало імітує найцікавіші дизайни та текстури: може бути гладкою чи рельєфною, глянцевою чи матовою, з точністю передавати вигляд шкіри, дерева, природи, каменю тощо. ПВХ-покриття коштують недорого та служать довго. Разом із тим, не рекомендують фахівці встановлювати їх в під’їзді, адже сонячне проміння псує вигляд цього покриття.

Фарбовані. Для зміни кольору плити МДФ використовують молоткову або ж порошкову фарбу. Технічні можливості дають змогу створити накладки фактично з будь-яким відтінком. Оскільки коштують фарбовані вироби, порівняно із попереднім варіантом, дорожче, замовляють їх не часто.

Металеві вхідні двері з МДФ накладками: основні переваги, різновиди. Правила догляду Фото 2
На фото: вхідні двері з МДФ накладками


Переваги та недоліки вхідних металевих дверей дверей з МДФ накладками

Однією із основних переваг вхідних дверей МДФ є вологостійкість. Завдяки цьому суттєво збільшується перелік місць для їхнього встановлення та продовжується їхній експлуатаційний період. МДФ-панелі протягом тривалого часу з легкістю витримують вологість повітря до 80%. При цьому їхня первинна форма та вигляд зберігаються. Для порівнянні варто вказати, що критичним показником вологості для вхідних дверей з масиву є 60%.

Металеві вхідні двері з МДФ накладками: основні переваги, різновиди. Правила догляду Фото 3


Не менш важливими перевагами вхідних дверей МДФ є також наступні.

  1. Екологічність. Як було сказано раніше, МДФ не містить синтетичних смол, а, отже, і формальдегідів.

  2. Ціна. Хоча Двері з МДФ відносяться до елітних варіантів, їхня вартість все ж суттєво менша, аніж дверей з масиву.

  3. Різноманіття варіантів. Оскільки плити МДФ легко піддаються обробці, на ринку доступні тисячі різних варіантів виконання: з фрезеруванням та без, з фарбуванням, лакуванням, ламінуванням, скляними, дзеркальними, кованими, алюмінієвими чи іншими декоративними елементами.

  4. Тепло-, звукоізоляція. Навіть, якщо вхідні двері доповнюються всередині утеплювачами, накладка з МДФ стане додатковим шаром, що запобігатиме тепловтраті та захищатиме від шуму.

  5. Стійкість до механічних ушкоджень, деформації.

 {%door,457%}


Як доглядати за вхідними дверима з накладками МДФ?

Правильний догляд за металевими дверима з накладками МДФ дає змогу суттєво продовжити термін їхньої служби та надовго зберегти привабливий вигляд. Варто назвати найважливіші з них.

  1. Для миття використовувати лише м’які засоби, без вмісту агресивних хімічних сполук. Можна використовувати тканинну ганчірку та мильний розчин.

  2. Уникати засобів з абразивними частинками та гострих інструментів для очищення поверхні.

  3. Уникати безпосереднього потрапляння на накладки джерел тепла.

  4. Краще захистити двері від потрапляння дощу та прямого сонячного проміння з допомогою дашка.

  5. Уникати сильних механічних ушкоджень.

Металеві вхідні двері з МДФ накладками: основні переваги, різновиди. Правила догляду Фото 4


Безумовно до плюсів вхідних дверей з панелями МДФ варто віднести можливість їхнього оновлення, у разі сильного пошкодження. Власнику не обов’язково замовляти нові двері, можна зміни дизайн завдяки новим вставкам та накладкам.


Вам також може бути цікаво