Фарбовані міжкімнатні двері в інтер'єрі. Переваги та недоліки фарбованих дверей, особливості вибору

Фарбовані міжкімнатні двері в інтер'єрі. Переваги та недоліки фарбованих дверей, особливості вибору фото основне

В сезон ремонтів питання вибору міжкімнатних дверей особливо актуальне. Купуючи такі, не варто забувати, що вони повинні бути не лише міцними та довговічними, але й естетичними.  Якщо дизайн приміщення передбачає виконання усіх основних елементів в єдиній колірній гаммі, найкращим варіантом стануть міжкімнатні фарбовані двері. Про них і піде мова далі.

Міжкімнатні фарбовані двері в інтер’єрі

Фарбовані двері – чудовий вибір при плануванні ремонту усього приміщення чи окремої кімнати. Такі моделі можуть стати яскравою родзинкою всього інтер’єру, або ж повністю «вписатися» в нього, підкреслюючи обрану колірну палітру.

Універсальним варіантом, котрий чудово підійде до стилю класика та мінімалізм, можна назвати полотна білого кольору. Їх можна комбінувати із світлими меблями, або підібрати в тон плінтуса.

{%door,774,23,628,773,655%}

Яскраві, «соковиті» кольори можна обрати для таких стилів, як хай-тек, модерн, або й класика. Завдяки сучасним технологіям, полотна можуть прикрашатися цікавити ефектами, зокрема «перламутром», «металіком», «суперглянцем» . Такі підійдуть для помешкань, де цінують розкіш.

Фарбовані міжкімнатні двері в інтер'єрі. Переваги та недоліки фарбованих дверей, особливості вибору фото 1

Для стилю авангард чи поп-арт чудово можна обрати полотна золотого чи срібного кольорів. Доречними стануть і «кислотні» відтінки.

Візуально збільшити простір допоможуть світлі фарбовані двері із вставками сатинового скла.

Для дверей прихованого монтажу доречно обирати той самий тон, в який пофарбовані стіни. Щоб вдаліше «замаскувати» їх, можна продовжити на полотні малюнок, що розпочатий на стіні.

А от для дитячих кімнат краще віддати перевагу полотнам з кількома кольорами, або з малюнками.

Фарбовані міжкімнатні двері в інтер'єрі. Переваги та недоліки фарбованих дверей, особливості вибору фото 2


Виробництво емальованих дверей

Найчастіше фарбовані міжкімнатні двері виготовляються з МДФ та деревного бруса. Для здешевлення моделей використовують євро брус та тоншу плиту МДФ. В більш якісних, але  й дорожчих, варіантах використовується плита із товщиною не менше 8 мм та міцний зрощений брус.

В каталогах виробників можна побачити найрізноманітніші види і типи фарбованих дверей МДФ. Матеріал чудово піддається обробці, а також вдало поєднується зі скляними вставками. Емальовані двері МДФ мають легку вагу, але при цьому, здатні витримувати сильні навантаження. Дотримуючись суворих стандартів, українські виробники забезпечують таким моделям хороші тепло- та звукоізоляційні властивості.

Емальовані конструкції з масиву – теж вдалий вибір. Для виготовлення таких чудово підходить деревина:

  • сосни;

  • дуба;

  • ясеню;

  • бука.

Вартість виробу відрізняється відповідно до вибраного матеріалу, габаритів полотна, складності виготовлення моделі.
Готова міжкімнатна фарбована конструкція складається із:

  • дверної рами;

  • полотна, покритого фарбою;

  • петель;

  • механічних ручок.

Габарити моделей можуть бути найрізноманітніші, адже виробники в наш час радо пропонують виготовлення фарбованих дверей під індивідуальний розмір.
Що ж сточується способу відкривання, то емальовані міжкімнатні вироби можуть бути як відкривними, так і розсувними.

Фарбовані міжкімнатні двері в інтер'єрі. Переваги та недоліки фарбованих дверей, особливості вибору фото 3


Переваги фарбованих дверей

Окрім привабливого зовнішнього вигляду, двері емальовані славляться цілим рядом інших переваг.

  1. Екологічність. Застосовані сучасні лакофарбові суміші є абсолютно безпечними для людського здоров’я.

  2. Гігієнічність. Пофарбовані конструкції легко мити, можна застосовувати миючі засоби та дезінфектори, що особливо важливо для дитячих кімнат, поліклінік, аудиторій.

  3. Стійкість до вигорання. Якщо використана фарба якісна, покриття не змінить свого початкового вигляду навіть при постійному контакті із сонячним промінням.

  4. Міцність. Додатковий лакофарбовий шар додає конструкції більшої міцності, захищає від вологи, різних температурних перепадів та механічних пошкоджень.

  5. Можливість ремонту. Якщо колір дверей втратив свою актуальність в приміщенні, його також можна з легкістю поміняти. Окрім цього, такі полотна  можна шпаклювати, ремонтувати  з допомогою клеїв, цвяхів. Фарба вдало приховає усі сліди «втручання».

    Фарбовані міжкімнатні двері в інтер'єрі. Переваги та недоліки фарбованих дверей, особливості вибору фото 4


Недоліки фарбованих дверей

Про недоліки фарбованих дверей можна говорити лише у тому разі, коли пропонуються вони недобросовісними виробниками. Здешевлення конструкції за рахунок використання неякісних покриттів, безумовно, зменшує період експлуатації дверей. Нітрофарби, а також алкідні емалі можуть спричиняти погане самопочуття, головні болі.

Однотипність, примітивність полотна теж інколи відносять до недоліків фарбованих міжкімнатних конструкцій. Між тим, узагальнювати не варто. В даному разі мова йде про прості полотна, нічим не прикрашені, пофарбовані в непримітний колір.

Фарбовані міжкімнатні двері в інтер'єрі. Переваги та недоліки фарбованих дверей, особливості вибору фото 5


Як вибрати якісні фарбовані двері?

Вибираючи фарбовані міжкімнатні двері для свого помешкання, варто звернути увагу на кілька основних моментів, що вбережуть  від невдалої покупки.

  1. Матеріал. Вироби із масиву та шпону дорожчі, аніж з МДФ. Для того, щоб зрозуміти який матеріал перед вами, уважно придивіться до полотна. Навіть під шаром фарби на шпонованих та масивних дверях помітною залишиться структура деревини. Емальовані двері МДФ мають абсолютно гладку,рівномірну поверхню.

  2. Наявність запаху. Не соромлячись, до конструкції потрібно підійти впритул. Якщо відчувається запах покриття, від цієї моделі краще відмовитися. В закритому невеликому приміщенні запах стане ще відчутнішим, спричиняючи дискомфорт для усіх мешканців.

  3. Різновид покриття. Довговічність та естетичність усього виробу в значній мірі залежить від обраного покриття. Для надання кольору дверним конструкціям найчастіше використовують емаль, фарбу, або лак.

  4. Якість фарбування. Ретельно обдивитися потрібно не лише полотно, але й увагу звернути на короб, лиштву, місця з’єднання накладок, малюнок фрезеровки.

  5. Виробник. Віддаючи перевагу виробам перевірених виробників із хорошою репутацією та великим досвідом дороби, покупець вберігає себе від обману.

Фарбовані міжкімнатні двері в інтер'єрі. Переваги та недоліки фарбованих дверей, особливості вибору фото 6

Усі моделі фарбованих дверей, що пропонуються в інтернет-магазині «Альберо» постачаються провідними українськими виробниками та виготовляються відповідно до міжнародних стандартів якості. Підтвердженням цьому є сертифікати, а також нагороди, отримані нашими партнерами за надійну продукцію.

В каталозі сайту Ви зможете переглянути та підібрати міжкімнатні конструкції різних розмірів, стилів та кольорів.

Бажаємо вдалого вибору!


Вам також може бути цікаво